SUPS logo SUPŠ Bechyně

vlajka CZ vlajka CZ vlajka CZ

NOVINKY


TŘÍDNÍ SCHŮZKY 27. 4. 2019

  • Sobota 27. 4. 2019, 9.00 - 12.00
    Více ZDE

SBÍRKA PRO ROLNIČKU

  • Bechyně 8. 4. 2019
    Vybráno krásných 9.051,- Kč

135. VÝROČÍ ZALOŽENÍ ŠKOLY


LETNÍ KURZY PRO VEŘEJNOST 2019


OBOR TECHNOLOGIE SILIKÁTŮ NA NAŠÍ ŠKOLE

  • Více ZDE
  • Soubory PDF Přihláška ke studiu
  • Přihlášky ke studiu ve školním roce 2019/2020 přijímáme do 31. 8. 2019
  • Rozpis konzultací ve školním roce 2018/2019 ZDE
  • Více ZDE
  • Přijatí ZDE

ZVEME NA VÝSTAVY 

  • Blanka Bohdanová - herečka, malířka, výtvarnice
    Galerie Galvína Bechyně, 6. 4. - 31. 5. 2019
  • Výstava Střepy a střípky
    Městské muzeum Bechyně 7. 3.- 16. 6. 2019
  • Miroslav Oliva a Dana Malá
    Muzeum berounské keramiky 7. 3. - 28. 4. 2019


AKCE VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/19


PŘIPRAVUJEME


PRÁVĚ PROBÍHÁ

  • DOPORUČUJEME:
    Aktuální výtvarné a kulturní akce

    Více ZDE

DOPLŇKOVÁ ČINNOST ŠKOLY


NAŠI PARTNEŘI

e na adresu LAUFEN CZ s.r.o. 
Podrobnosti ZDE

www.jika.cz  www.laufen.com/cz

LAUFEN

LASSELSBERGER s. r. o.
Podrobnosti ZDE

NAŠI PARTNEŘI
O firmě: www.rako.cz


 

SPOLUPRACUJÍCÍ INSTITUCE

HOTEL NAUTILUS TÁBOR

Díky aktivitě šéfkuchaře táborského hotelu Nautilus pana Martina Svátka byla v letošním roce (2015) navázána zajímavá spolupráce s hotelem, a to v oblasti výroby unikátních talířů. Práce se zhostil ak. soch. Miroslav Oliva, který se svými studenty a rovněž sám za sebe připravil kolekci unikátních, autorska tvarovaných porcelánových i keramických talířů. Talíře byly předány panu Svatkovi při jeho návštěvě školy v pondělí 30. 11. 2015 a zároveň byla dohodnuta další spolupráce. Naše škola vyvzoruje kolekci unikátních talířů, které dodá hotelu Nautilus. Článek Martina Svatka z MFD 17. 12. 2015 naleznete ZDE.

Možnost vytvářet tento typ nádobí je výborná pro dva obory naší školy - pro keramiky a designéry. Velmi si vážíme možnosti takto konkrétní spolupráce s významným táborským hotelem a s výraznou šéfkuchařskou osobností. Věříme, že vše nemusí skončit u jednorázové dodávky nádobí, ale že spolupráce bude oboustranně zajímavá. O aktivitách pana Martina Svatka naleznete více na http://www.hotelnautilus.cz/cs/sefkuchar-martin-svatek. Ze stránek citujeme:

"Vážení hosté,
dovolte mi, abych Vás co nejsrdečněji přivítal v restauraci Goldie. Naše kuchyně se zaměřuje na českou gastronomii v moderním a odlehčeném pojetí. Používáme regionální a vždy čerstvé suroviny, s nimiž pracujeme poctivě a s láskou. Jako člen Národního týmu asociace kuchařů a cukrářů České republiky jsem měl možnost nahlédnout pod pokličku kuchyní z různých koutů světa a ty nejlepší myšlenky a nápady přivést za Vámi do Tábora. Proto jsem také velice rád, že díky Vašemu hlasování a Vaší přízni, byla restaurace Goldie ohodnocena v Maurerově výběru Grand Restaurant jako 12. nejlepší restaurace v České republice. 
Na českou kuchyni se zaměřuji po celou svou kariéru, a tak mě těší medaile, které jsem získal například na IKA Olympiádě v Erfurtu, soutěži FHA Culinary Challenge v Singapuru a soutěži NRA Culinary Show v Chicagu. I to je totiž důkaz, že se česká gastronomie ve světě rozhodně nemá za co stydět. Budu jedině rád, když si se mnou o jídle popovídáte nebo se přijdete přímo do kuchyně podívat. Velice rád Vás tam přivítám."

Za tým restaurace Goldie
šéfkuchař Martin Svatek