AKCE VE ŠKOLNÍM ROCE 2010/2011

VELETRH VZDĚLÁNÍ, ŘEMESLO 2010

Ve dnech 29. 9. - 1. 10. 2010 se na českobudějovickém výstavišti konal již 16. ročník největšího veletrhu učilišť, středních a vyšších odborných škol v České republice - Vzdělání, řemeslo 2010. Naše škola se prezentovala stánkem, který byl připraven 28. 9. 2010, informace o studiu podávali ředitel školy (po celé tři dny), ing. Jaroslava Bínová (středa, čtvrtek) a vychovatelka Hana Tomášková (pátek). 

Krátce po zahájení veletrhu navštívili náš stánek radní pro školství Jihočeského kraje RNDr. Jana Krejsová, vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy KÚ Jihočeského kraje PaedDr. Jiří Moravec a také radní pro kulturu Jihočeského kraje Ing. František Štangl. Ten v rozhovoru s ředitelem školy zdůraznil význam školy pro kraj i město Bechyně.

Rovněž jsme obeslali celostátní soutěž v kresbě podle sádrového modelu (Jana Svobodová, 3.G) a modelování podle modelu (Metoděj Žák, 3.V; mimo soutěž Martin Mrkva, 2.G). Během dvou dnů studenti kreslili a modelovali, návštěvníci veletrhu měli možnost sledovat, jak jim práce roste pod rukama.

VELETRH VZDĚLÁNÍ, ŘEMESLO 2010VELETRH VZDĚLÁNÍ, ŘEMESLO 2010VELETRH VZDĚLÁNÍ, ŘEMESLO 2010VELETRH VZDĚLÁNÍ, ŘEMESLO 2010
Stánek naší školy, Jana Svobodová, Metoděj Žák a Martin Mrkva 
při soutěži v kresbě a modelování (foto: ing. Jaroslava Bínová, Pavlína Novotná).

Soutěž vyvrcholila ve čtvrtek v pavilonu B1. Je potěšitelné, že student naší školy Metoděj Žák (třetí ročník keramického oboru) zvítězil v modelování, Jana Svobodová skončila v pořadí kreseb čtvrtá. Všem studentům patří dík za vzornou reprezentaci školy. Čtvrtek byl také dnem, kdy na veletrhu byla největší návštěvnost.   

VELETRH VZDĚLÁNÍ, ŘEMESLO 2010VELETRH VZDĚLÁNÍ, ŘEMESLO 2010VELETRH VZDĚLÁNÍ, ŘEMESLO 2010
Vyhlášení výsledků soutěže; vítěz soutěže v modelování Metoděj Žák
(foto: PaedDr. Jří Novotný)