DOPORUČUJEME

9+ V GALVÍNĚ - ADVENTNÍ VÝSTAVA 2019

Padesátou devátou vernisáží byla v sobotu 23. 11. 2019 zahájena adventní výstava výtvarné skupiny 9+ a jejích hostů. Vystavuje celkem 13 autorů, z nichž pouze dva nejsou absolventy školy. Za skupinu 9+ jsou zastoupeni: Miroslav Oliva, Alena Kissová, Luděk Fábera, Jan Benda, Petr Štojdl, hosty jsou Tereza Klimentová, Markéta Kamarýtová, Dana Malá, Roman Šedina, Karel Dvořák, Jaromír Matoušek, Pavel Klíma a Juraj Vanya.

Miroslav Oliva vystavuje vě figury a tři reliéfy, Dana Malá soubor čtyř čtvercových a vou kruhových kachlů, Alena Kissová prezentuje soubor dvanácti akrylových kompozic, Luděk Fábera užitkovou keramiku (lité i točené vázy a zatáčené misky), Jan Benda modelované vázy a keramické věže, Petr Štojdl akvarely s námětem Pes, nejlepší přítel člověka, Tereza Klimentová nápadité šperky, Markéta Kamarýtová barevné a hedvábné bílé svatební šaty a malované šátky, Karel Dvořák dva dekorativní talíře a točené ženské figurální torzo, Jaromír Matoušek obrazy malované olejem, Pavel Klíma tři obrazy (krajiny) malované akrylem a Juraj Vanya dekorovanou modrobílou keramiku provedenou v technice majolika.

Je velmi příjemné, že se objevili autoři, kteří s naší skupinou zatím nevystavovali (Roman Šedina, Pavel Klíma a Juraj Vanya) a že jejich tvorba obohatila tradiční převánoční výstavu. Srdečně zveme k návštěvě nejen v adventním měsíci - výstava potrvá do poloviny ledna 2020.

9+ V GALVÍNĚ - ADVENTNÍ VÝSTAVA 20199+ V GALVÍNĚ - ADVENTNÍ VÝSTAVA 20199+ V GALVÍNĚ - ADVENTNÍ VÝSTAVA 2019
9+ V GALVÍNĚ - ADVENTNÍ VÝSTAVA 20199+ V GALVÍNĚ - ADVENTNÍ VÝSTAVA 20199+ V GALVÍNĚ - ADVENTNÍ VÝSTAVA 2019
Několik momentek z vernisáže v Galvíně 22. 11. 2019. (Foto: Archiv školy)