AKCE VE ŠKOLNÍM ROCE 2018/2019

ŘEMESLA ŽIVĚ 2019

Ve dnech 27. - 28. 2. 2019 se na Novoměstské radnici v Praze konal další ročník akce Řemesla živě. Naši školu prezentujeme keramickým oborem. Návštěvníci si mohou vyzkoušet točení na hrnčířském kruhu a modelování.

ŘEMESLA ŽIVĚ 2019

Dny plné řemeslných workshopů, řemesla tradiční i nová - krejčí, kadeřník, truhlář, autoelektrikář, obalový technik, podlahář, instalatér, kuchař, sklář, keramik, fotograf a další…

Již pošesté si návštěvníci budou mohli vyzkoušet nejedno řemeslo nebo se podívat na zhotovování unikátních výrobků. Novoměstská radnice ve spolupráci s odbornými středními školami, učilišti i řemeslníky zaplnila své historické prostory více jak 20 řemeslnými workshopy. Festival byl určen všem, kdo mají zájem o řemeslné obory a rádi si prakticky vybraná řemesla vyzkouší.

ŘEMESLA ŽIVĚ 2019ŘEMESLA ŽIVĚ 2019ŘEMESLA ŽIVĚ 2019ŘEMESLA ŽIVĚ 2019ŘEMESLA ŽIVĚ 2019
ŘEMESLA ŽIVĚ 2019ŘEMESLA ŽIVĚ 2019ŘEMESLA ŽIVĚ 2019
Naše studentky předvádějí točení na akci Řemesla živě 2019 na Novoměstské
radnici v Praze v únoru 2019. (Foto: David Stankuš)

„Řemesla zažívají postupnou renesanci. Svědčí o tom vzrůstající počet středoškoláků i vysokoškoláků, kteří si své vzdělání doplňují právě výučním listem v některém z řemeslných oborů. Novoměstská radnice ve zmíněném termínu nabízí všem, kdo se o řemesla zajímají, možnost si je vyzkoušet a promluvit si s mistry oboru. To je poměrně unikátní možnost.“ Popisuje výjimečnost akce Řemesla živě ředitel Novoměstské radnice Albert Kubišta.

„Podoba Řemesel živě se v letech proměňovala. Myslím, že před třemi lety se nám podařilo najít nejlepší variantu - každá škola či řemeslo nabízí možnost se nějakým způsobem dotknou hmoty, nástroje, vyzkoušet si „o co vlastně jde,“ doplňuje produkční Bedřiška Kotmelová.

Festival „Řemesla živě“ pořádá Novoměstská radnice, příspěvková organizace MČ Prahy 2, za podpory Magistrátu hlavního města Prahy.

(Zdroj: http://www.nrpraha.cz/program/943/remesla-zive-2019/)