ŠKOLNÍ DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ

DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016

DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ KAFE A CIGÁRKO V DON TÁBOR

V Divadle Oskara Nedbala v Táboře se ve středu 24. února 2016 konalo divadelní představení z hereckých blogů Marie Doležalové v rámci autorského pořadu Kafe a cigárko. Horká knižní novinka z roku 2015 „Historky z hereckého podsvětí“ se stala výzvou pro aktéry úspěšného projektu LiStOVáNí. Kniha získala ocenění Magnesia Litera. Její autorka, herečka Marie Doležalová, si však původně začala pouze psát blog, jen tak pro radost, ale záhy si nacházel stále více příznivců. Ty nejlepší pasáže můžete zažít naživo během scénického čtení Kafe a cigárko.

Hrají: Barbora Jánová, Gustav Hašek

Představení se zúčastnili také studenti naší školy a hodnotili je pozitivně:

"Zaujalo mne, jak vtipně a poutavě celé představení působilo. Vtipy ze zákulisí filmu a seriálů byly naprosto skvělé a moc hezky v podání obou herců zahrané... Byl to skvělý divadelní zážitek. Celé to představení bylo zábavné. Ačkoli jsem to nečekala, nesmírně jsem se pobavila. V některých momentech jsem viděla i "scény" ze školy a své kamarády - například u typů režisérů. Budu se těšit na příští Listování a  předčítání s těmito herci."

Za 4.K Lída, Bára a Eliška

(S použitím textu z http://www.informuji.cz/akce/praha/60447-listovani-kafe-a-cigarko/)


ŠKOLNÍ DIVADELNÍ OPŘEDSTAVENÍ PYGMALIÓN V DON TÁBOR

Ve středu 13. 1. 2016 se studenti třetích ročníků účastnili divadelního představení Pygmalión od J. B. Shawa v Divadle Oskara nedbala v Táboře. Poděkování patří Mgr. Kateřině Brázdové, která akci zorganizovala.

Z ohlasů studentů:

"Divadelní představení se mi velice líbilo. Hodnotím kladně. Mělo nejlepší zpracování ze všech, které jsem v poslední době viděla.Myslím, že jsme čas strávený v divadle nemohli využít lépe. Snad nebylo poslední."

" Velice se mi líbilo, jak bylo divadlo pojato. Herecké výkony byly perfektní. Jedno z nejlepších představení, na kterém jsme se SUPŠ Bechyně byli."

"Divadelní hra se mi opravdu moc líbila, tzv. vyhozené peníze to nebyly. Budu moc ráda, když budeme pokračovat v návštěvách divadel."

"Divadlo se mi líbilo. Ze začátku sice bylo takové chaotické a působilo dojmem přehnaně moderního a nesrozumitelného děje. Ale jak děj postupoval a člověk se ve všem zorientoval, bylo to příjemné překvapení. Dobové kostýmy s moderními prvky byly takové svěží a krásně okořenily děj."

                                 Studenti 3. ročníků


PODZIMNÍ PŘEDPLATNÉ V DON TÁBOR

Během školního roku 2015/ 2016 se opět dle individuálního zájmu mohou studenti zúčastnit večerních divadelních představení v Divadle Oskara Nedbala v Táboře, navíc za 50% studentskou slevu. Prozatím se jedná o tato představení :

  • Prodaná nevěsta (Severočeské divadlo opery a baletu Ústí nad Labem)
    Nesmrtelná hudba českého klasika B. Smetany.
  • Labutí jezero (Moravské divadlo Olomouc)
    Balet baletů s krásnou Čajkovského hudbou v klasickém zpracování
  • Mrtvé duše (Městské divadlo Brno)
    Ruská klasika, ctící svého autora, ověnčená hereckou Thálií.
  • V + W Revue (Městská divadla pražská Praha)
    Hudební revue s řadou písní a encyklopedických hesel z historie divadla.
  • Česká kuchařka (Městské divadlo Kladno)
    Životopisná hra o Magdaleně Dobromile Rettigové s mnoha informacemi o národním obrození.
  • Regulace intimity (11:55 Praha)
    Upřímná výpověď o mladé generaci

Ohlasy studentů na V + W Revue - Městská divadla pražská:

"Navzdory všem různým očekáváním i překvapení po vstupu do divadla nad věkovou vrstvou (žádný mladý divák), jsme si představení skutečně užili. Perfektní herecké výkony, neotřelá choreografie a živá hudba. Snad to byly hlavní aspekty pro tak imponující představení, které nám nejednou vykouzlilo úsměv na tváři."

Jaromír Stifter,  4.M

"Opravdu vtipné představení, povedená interpretace hudby, humor vhodný, chytrý. Toto představení bych rád viděl minimálně ještě jednou."

"Divadelní představení se mi moc líbilo. Moderní, vtipnou a zajímavou formou bylo představeno celé Osvobozené divadlo. Představení působilo velmi spontánně, bez trapně strojených momentů." 
Studenti (od Mgr. Kateřiny Brázdové)

 

DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ DIVADLO NEKOUŠE! ANEB ŽIVELNÝ PRŮVODCE DIVADELNÍMI ŽÁNRY

Na 21. 10. 2015 připravila PhDr. Iva Vágnerová divadelní představení Divadlo nekouše! aneb Živelný průvodce divadelními žánry. Představení se konalo v Malém sále KD Bechyně  od 8.00 do 9.15 a bylo určeno žákům 2. - 4. ročníků.

ŠKOLNÍ DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ "DIVADLO NEKOUŠE!"ŠKOLNÍ DIVADELNÍ PŘEDSTAVENÍ "DIVADLO NEKOUŠE!"