DÍVČÍ KOPANÁ

Vánoční turnaj v soběslavské hale 18. 12. 2018

Tradičně v předvánočním čase se hrál už 13. ročník turnaje v dívčím fotbale. V krásné soběslavské hale si dala dostaveníčko stejná sestava jako loni, tedy Gympl Soběslav, ZŠ Chrášťany, Zdrávka Tábor, OA J. Hradec a SUPŠ Bechyně, EP Veselí už na pozvánku ani neodpovědělo. Hrálo se jako vždycky 4 hráčky v poli + brankářka a 1 x 20 minut.

Po loňském klouzání oborou se tentokrát jede v pohodě, v 8.00 je všechno podle plánu připraveno a můžeme začít. V kabině se do dresu cpe kromě našich cestovatelů i Eny Turková a Verča Schwarzová, zato je velká škoda, že s námi kvůli školním povinnostem nemohla jet Barča Benešová. No, nedá se nic dělat.

Tradičních pár slov na úvod, malé vysvětlení pravidel a už to jede na ostro. Začínáme s domácím gymplem a přes věčné obavy z prvního zápasu je všechno jasné hned. První útok, uličku Eny proměňuje Verča a další šance následují. Skóre utěšeně narůstá a konečných 5:0 je pro Sobíky celkem fajn.

Ve druhém zápase jdeme na obchodku z J. Hradce. Už tam nehrají urostlé házenkářky, ale docela běhavé holky. Naše přihrávky na ně ale platí a pěkné akce se daří vesele zakončovat. Těsně před koncem prošla ojedinělá přihrávka za naší obranu a na křížnou střelu z voleje Iva dosáhnout nemohla. Za stavu 6:1 už to ani nebolelo.               

Třetí pohodovej výkon odnesla zdrávka. Pěkné akce, většinou narážečky po zemi, končí úspěšnou střelbou a zase se radujeme - 5:0, i když i tady mohlo být daleko víc.                                    

V posledním kole s Chrášťanami stačí remíza, ale velice rychle je vidět jiný problém. Zatímco naše holky „si jdou zahrát s kamarádkama“, soupeřky bojujou fest. Něco stihla obrana s Ivou vyřešit, v polovině už se ale malá Adélka Kalinová dostala za obranu a střelu na zadní tyč Iva chytit nemohla. Ani to náš tým neprobralo. Pohoděnka pokračovala a zákonitě bylo zle - Sabi Domínová prošla a zavěsila. Až pak zvonil budíček. Dařilo se nám soupeře přehrát a dostat pod tlak, výborná Lucka Drozdová ale v bráně všechno v klidu vyřešila, pomohla jí i tyč a když konečně góla dostala, na ukazateli času už odblikávala poslední minuta. Je to jasný, prťata z Chrášťan se stala vítězem turnaje a musí se přiznat, že zaslouženě. Pyšnily se nejen holky, ale i jejich šéfová Hanka Svatošová, naše bývalá skvělá brankářka (vlevo), ale i paní ředitelka Mirka Machová, která se na svoje hvězdičky přijela podívat.

A co ostatní týmy? Soběslavské holky byly proti nám úplně mimo, pak se ale hodně zvedly a měly i v šancích kapinku smůlu. J. Hradec vyšuměl s náma a s Chrášťanami, ostatní týmy ale uběhal. Zdrávka byla tradičně hodně bojovná a taky dojížděla na neproměněné šance. Kuriózní situace nastala po předposledním zápase Soběslav - Tábor. Oba týmy měly naprosto shodné výsledky se všemi soupeři a jejich zápas skončil remízou. Musely tedy o 4. místě rozhodnout penalty. Zatímco zdravotnice nedaly žádnou, soběslavská Štěpánová svou proměnila a radost byla veliká.

U nás byla v útoku jasnou jedničkou Eny Turková a výborně jí sekundovaly Verča Schwarzová a Sára Filípková, víc jsme čekali od Katy Kleiblové. Na malou chvíli si zahrály i Adélka Ležáková a Klárka Trčková po nemoci. Suprově zahrály holky v obraně Niki Pazderová, Míša Brabencová a především Terka Kopecká. Iva Šimečková zachytala naprosto spolehlivě a za ty tři góly nenese ani nejmenší vinu.

Na 5. místě tentokrát skončila táborská zdrávka, na 4. místě po penaltovém dramatu domácí Sobíci, 3. místo frčelo zase do J. Hradce, pro 2. místo si statečně napochodovala s Verčou Schwarzovou malá Lilianka a první oslavovaly šikulky z Chrášťan.

Na závěr byly ještě vyhlášeny i kategorie jednotlivců. Nejužitečnější hráčkou byla Adélka Kalinová z Chrášťan, MISS turnaje Kateřina Heřmánková z Jindřichova Hradce, nejlepší brankářkou Tereza Cílková ze Soběslavi a nejlepším střelcem naše Eny Turková (9 gólů).

Vánoční turnaj v soběslavské hale 18. 12. 2018Vánoční turnaj v soběslavské hale 18. 12. 2018Vánoční turnaj v soběslavské hale 18. 12. 2018Vánoční turnaj v soběslavské hale 18. 12. 2018
Nástup družstev před turnajem, vpravo náš tým. (Foto: Archiv školy)

Turnaj byl jako vždycky výbornou akcí. Přinesl náramnou snahu a bojovnost všech družstev. Všem holkám také patří uznání a poděkování. Všechny parádně reprezentovaly své školy.

Naši úspěšní střelci: 9 - Eny Turková, 5 - Verča Schwarzová, 2 - Sára Filípková, 1 - Katy Kleiblová

Sled zápasů:

Bechyně - Soběslav 5:0  (Schwarzová 1:0, 2:0, 5:0, Filípková 3:0, Turková 4:0)
Jindřichův Hradec – Zdrávka  1:0  (Heřmánková)
Soběslav - Chrášťany 0:2  (2 - Kalinová)
Bechyně - Jindřichův Hradec 6:1 (Turková 1:0, 2:0, 3:0, 6:0, Filípková 4:0, Schwarzová 5:0 - Heřmánková 6:1)
Zdrávka - (Chrášťany 0:2,  Dominová, Kalinová)
Jindřichův Hradec - Soběslav 1:0 (Heřmánková)
Zdrávka - Bechyně  0:5 (Turková 0:1, 0:3, 0:4, Schwarzová 0:2, Kleiblová 0:5)
Jindřichův Hradec - Chrášťany 1:5 (3 - Kalinová, 2 - Domínová - Vlasáková 1:5)
Soběslav - Zdrávka 1:1 (Kubecová 1:1 - Chválová 0:1), penalta Štěpánová (0-0, 1-0, x-0)
Bechyně - Chrášťany 1:2 (Kalinová - Domínová, Turková)

Vratislav Šťastný, trenér FCDM

ANKETY FOTBALISTKA ROKU 2018 A NOVÁČEK ROKU 2018

Tak jako v minulých letech, i letos po skončení vánočního turnaje v Soběslavi při zhodnocení sezóny byly vyhlášeny vítězky v kategoriích Fotbalistka roku 2018 a Nováček roku 2018.

Vánoční turnaj v soběslavské hale 18. 12. 2018

Vítězky anket Fotbalistka roku 2018 a Nováček roku2018 Tereza Kopecká a Kateřina Kleiblová.
(Foto: Archiv školy)

FOTBALISTKA ROKU 2018

Pořadí Jméno Body
1. Terka Kopecká 63
2. Katy Kleiblová 49
3. Verča Schwarzová 47
4. Barča Benešová 40
5. Niki Pazderová 33
6. Iva Šimečková 33
7. Michaela Brabencová 31
8. Sára Filípková 27
9. Klára Trčková 21
10. Adéla Ležáková 15
11. Sofia Piatibratova 4

NOVÁČEK ROKU 2018

Pořadí Jméno Body
1. Katy Kleiblová 47
2. Klárka Trčková 33
3. Sára Filípková 27
4. Sofia Piatibratova 16