DÍVČÍ KOPANÁ

VÁNOČNÍ TURNAJ V SOBĚSLAVSKÉ HALE 15. 12. 2015

Tradičně v předvánočním čase se hrál už 10. ročník turnaje v dívčím fotbale. V nové krásné soběslavské hale si dala dostaveníčko stejná sestava jako loni, tedy Gympl Soběslav, Zdrávka Tábor, EP Veselí, OA J. Hradec a SUPŠ Bechyně. Hrálo se jako vždy 4 hráčky v poli + brankářka, 1 x 20 minut.

V úterý 15. 12. 2015 v 8.00 je všechno připraveno, můžeme začít. Naše překvapivě kompletní sestava opět dokazuje, že jedna věc jsou báječné výkony na trénincích a druhá vyplašenost a nemohoucnost předvést to, co umím, při turnajích. A tak samozřejmě velice rychle s domácími prohráváme. Naštěstí se výkon přece jen zlepšil a zápas vyhráváme po dvou brankách Míši Šedivé, ke které se přidala ještě Evička Kalinová a Verča Schwarzová. Utrpení neskutečné je druhý zápas proti Zdrávce. Bez jiskry, bojovnosti, přihrávky. Děs. Zdrávka v podstatě ani nehraje, jen ohromně bojuje. A na nás to stačí. Ve třetím zápase nás čeká Veselí. A hraje se nejlepší zápas turnaje. Hezké akce na obou stranách, častá střelba, výborné výkony brankářek - pěkný fotbal. Brzy zase prohráváme, ale Aneta Turková, naše určitě nejlepší hráčka, se prosadila ve skrumáži před brankou a vyrovnala. Když jsme pak chvíli před koncem dostali gól a zápas prohráli, museli jsme holkám vyseknout pochvalu. Takhle se hraje a může se i prohrát, ale je to pořádný výkon! A pak zase zpátky do bídy. Poslední zápas s OA J. Hradec byl obtisk zoufalosti se Zdrávkou. Hradecké bojovnice nás prostě přetlačily. Místo narážečky a roztáhnutí hry se pouštíme do osobních soubojů, ve kterých mají drsné házenkářky jasně navrch. Prostě dílo! Když jsme to pak všechno zapsali, bylo jasné, že nás čeká až 4. místo, nejhorší umístění ze všech deseti ročníků. A to jsme si po výkonech na trénincích mysleli, že máme na výhru! Jenže … Prostě se to nepovedlo. Tak jim to budeme muset vrátit na jaře u nás v Bechyni.

A jednotlivci? Velmi dobrý výkon předvedl nováček v bráně Iva Šimečková. Vepředu byla jasnou jedničkou Aneta Turková, pochválit je třeba nováčky na turnaji Elišku Bečkovou a Veroniku Schwarzovou. Ostatní hodně zůstaly za svými možnostmi. 

Naše sestava: Iva Šimečková v brance, Eliška Bečková, Eva Kalinová, Nikola Kášková, Simona Koudelková, Iva Matoušová, Nikola Pazderová, Barbora Picková, Veronika Schwarzová, Míchaela Šedivá, Magdaléna Tonková ©, Aneta Turková, Angie Valks, Anna Zátopková a vedoucí a organizátoři turnaje Vratislav Šťastný, Štefan Bernáth a Milan Vágner.

Turnaj tedy vyhrál tým Veselí, pohár za druhé místo přebírala Zdrávka, třetí místo jelo do Jindřichova Hradce, pro čtvrté si šla Majda a páté zůstalo smutným Sobíkům.

Na závěr byly ještě vyhlášeny i kategorie jednotlivců. Nejlepší brankářkou byla Barbora Sobotková z Jindřichova Hradce, nejlepším střelcem byla Blanka Břečková z Veselí, nejužitečnější hráčkou Martina Dvořáková ze Soběslavi a MISS turnaje naše Evička Kalinová.

I přes náš neúspěch byl turnaj výbornou akcí. Přinesl náramnou snahu a bojovnost všech družstev. Všem dívkám také patří uznání a poděkování, výborně reprezentovaly své školy.

Vratislav Šťastný, trenér FC DM Bechyně

Sled zápasů:
 

Bechyně - Soběslav 4:1  (Šedivá 1:1, Kalinová 2:1, Šedivá 3:1, Schwarzová 4:1)

Zdrávka - Veselí 0:3

JH - Soběslav 0:1

Zdrávka - Bechyně  2:0

JH - Veselí 0:7

Soběslav - Zdrávka 0:1

Veselí - Bechyně  2:1  (Turková 1:1)

JH - Zdrávka 1:0

Soběslav - Veselí 0:2

JH - Bechyně 1:0

VÁNOČNÍ TURNAJ V SOBĚSLAVSKÉ HALE 15. 12. 2015VÁNOČNÍ TURNAJ V SOBĚSLAVSKÉ HALE 15. 12. 2015VÁNOČNÍ TURNAJ V SOBĚSLAVSKÉ HALE 15. 12. 2015
VÁNOČNÍ TURNAJ V SOBĚSLAVSKÉ HALE 15. 12. 2015VÁNOČNÍ TURNAJ V SOBĚSLAVSKÉ HALE 15. 12. 2015VÁNOČNÍ TURNAJ V SOBĚSLAVSKÉ HALE 15. 12. 2015
Zleva doprava: zahájení, náš tým, vyhlášení výsledků, kapitánka Magda Tonková,
Miss turnaje Eva Kalinová, náš tým se loučí. (Foto: Vratislav Šťastný)