DÍVČÍ KOPANÁ

Středoškolslá futsalová liga v Bechyni 28. 1. 2015

Českomoravský fotbalový svaz ve spolupráci s MŠMT pořádá celostátní soutěž středních škol v sálovém fotbale - Středoškolskou ligu. Ve středu 28. 1. 2015 se v hale 2.ZŠ Bechyně po neskutečných prodleních hrálo finále jihočeské divize za účasti dívčích družstev SOŠZ a SOU Český Krumlov, SŠ OSaP a VOŠ Kněžskodvorská České Budějovice a SUPŠ Bechyně. Z původní sestavy se odhlásilo Gymnázium a SOŠ Moravské Budějovice. Vítěz tohoto turnaje postoupí mezi 8 nejlepších družstev v ČR a pojede na celostátní semifinále do Brna!


SUPŠ Bechyně - SOŠZ a SOU Český Krumlov 5:2 (3:0)

Tradiční nervozita před turnajem, neznámý soupeř a hlavně marodů zástup! Je to děs. Máme ale výhodu v domácí známé hale, odpadlo cestování. Hrůzu spíš nahání vzpomínky na výkon z minulého týdne proti základce. No necháme si ukázat. Podle předem dohodnutého pořadí nastupujeme proti Českému Krumlovu. Co to? Co se to děje? Žádná přetlačovaná, žádný gól v naší síti! Právě naopak. Jednoduchá narážečka a palba ze všech pozic. A ani na první úspěch se nemuselo v hrůzách čekat nějak dlouho. Už ve třetí minutě obrana zahnala nejlepší hráčku soupeře k čáře, vybojovaný míč šoupla Míša Šedivá do uličky a Simča Koudelková načala účet zápasu. S velikou chutí hrající Simča za chvíli našla Míšu na zadní tyči a jásali jsme podruhé. A za chvíli bylo rozhodnuto. Ivča Matoušová vybojovala těžký míč, z její přihrávky vypálila Simča, odražený míč znovu poslala na bránu Majda Tonková a všechno završila pohotovým doklepnutím Míša. Poločas jedna báseň! hned po poločase soupeřky snížily po malém nedorozumění nebo spíš přemíry nasazení Ivči Matoušové s brankářkou Barčou Pickovou, ale všechno v podstatě hned zažehnala Simča Koudelková. Nejlépe se zorientovala v brankovišti a zase jsme vedli o tři. Rychlá klička a střela na bližší tyč v podání Míši Šedivé byla příjemným závěrem, který už ani moc nepokazila malá nepozornost Barči Jarošové a snížení soupeřek samém závěru. No, 5:2 je fajn, ale hlavně velmi dobrý výkon.


SŠ OSaP a VOŠ České Budějovice - SOŠZ a SOU Český Krumlov 3:1 (1:0)
Budějovickým se podařilo pokrýt nejlepší hráčku Českého Krumlova a zaslouženě vyhrály.


SUPŠ Bechyně - SŠ OSaP a VOŠ Č.Budějovice 3:1 (2:1)
Kdo vyhraje, postoupí. A pokud budeme hrát jako proti Českému Krumlovu, nemusíme se bát. Dokonce nám stačí i remíza. Jenže, známe své lidi, že?!  Ale ne, je to v pohodě. Děvčata hrají s chutí a soupeře do ničeho nepouštějí. A brzy je tu veliká šance. Budějovická brankářka chytila „malou domů“ do ruky, a to se v téhle soutěži nesmí. Pár úsměvných momentů předcházelo rozehrání nepřímého kopu, odraženou střelu Simči Koudelkové pak prošila skrz tým soupeřů do brány Majda Tonková. Než jsme si to vedení stihli vychutnat, špatnou rozehrávku využila soupeřka a vyrovnala. A pak Majda vymyslela nejhezčí akci turnaje. Vybojovala u čáry na půlce míč, malým posunutím se dostala za soupeřku a pak našla nádhernou křížnou uličkou Míšu Šedivou. Její volej byl v síti a my jásali ještě dřív, než si soupeřky uvědomily, co se děje. Ve druhý půli už se naše holky nikam nehnaly a soupeřkám nic nedovolily. Trochu se začalo projevovat, že jsme všechno odehráli v podstatě bez střídání. A pět minut před koncem přišla postupová tečka. Ivča Matoušová obehrála soupeřku, lehce posunula na Míšu a přízemní střela na zadní tyč cestu do Brna potvrdila!


A hodnocení? Takhle dobře jsme současný tým ještě hrát neviděli! Je třeba moc poděkovat Barče Pickové, že ochotně vyřešila problém brankářky a odchytala turnaj velice dobře. Výborně zahrála Ivča Matoušová, šikovný a bojovný prváček. Kapitánka Majda Tonková hrála s ohromným přehledem a neúnavně svůj tým hecovala. Herně i střelecky zářila Míša Šedivá. Klička, nahrávka, uvolnění, pohotová střelba, paráda. Nejlepší ale byla Simča Koudelková. Výborný pohyb dopředu i dozadu, vybojovaná spousta míčů, krásné přihrávky, razantní střelba. Na střídání byly ještě připravené Anička Čurdová, Mirka Hadová, Barča Jarošová a Klára Kovaříková.

Postup nikdo z nás nečekal. Přihlašovali jsme náš tým do středoškolské ligy v podstatě hlavně kvůli možnosti zahrát si s méně známými týmy. Dlouhé roky jsme naráželi na soupeře, na které jsme neměli. A letos, když máme tým oslabený o odchod tří loňských hvězd a doplněný pouhou jednou prvačkou, pronásledovaný neskutečnou řadou nemocí a zranění, přijde takový úspěch. Hráčky daly tímhle vítězstvím a postupem nejhezčí dárek našemu klubu, který v letošním roce slaví už 30 let svého trvání. Naše štěstíčkové orange dresy „SUPŠ - Reality Horňák“ se po dlouhých sedmi letech zase představí v celostátním semifinále!!!

Vratislav Šťastný

Středoškolslá futsalová liga v Bechyni 28. 1. 2015Středoškolslá futsalová liga v Bechyni 28. 1. 2015Středoškolslá futsalová liga v Bechyni 28. 1. 2015
Naše družstvo na Dtředoškolské futsalové lize 28. 1. 2015. (Foto: Vratislav Šťastný a studenti)