DÍVČÍ KOPANÁ

AKCE VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010

BECHYŇSKÝ JARNÍ TURNAJ

Ve čtvrtek 6. 5. 2010 se v Bechyni sešla čtyři dívčí družstva k již čtvrtému ročníku Jarního turnaje. Pozvání domácí SUPŠ přijaly dívky ze Střední zdravotní školy Tábor, Gymnázia Soběslav a družstvo ze ZŠ Libušina ulice Bechyně. Hrát se mělo na umělé trávě, ale pro nepřízeň počasí se vše narychlo přesunulo do haly ZŠ Libušina. Hrálo se systémem každý s každým 1 x 15 minut dvoukolově, 4 hráčky v poli a brankářka.

Nasazení všech týmů bylo již tradičně náramné a herní nedostatky byly nahrazovány velkou bojovností. O překvapivé výsledky nebyla nouze a do posledního zápasu nebylo nic jasné. o největší překvapení se postaralo družstvo ZŠ Libušina, když v prvním zápase zaslouženě porazila SUPŠ. Dramatický byl i poslední zápas turnaje, v němž si SUPŠ remízou udržela náskok před soběslavským gymnáziem a turnaj vyhrála.

Naše družstvo hrálo v sestavě brankářka a kapitánka Petra Hilasová, v poli se střídaly Martina Hliňáková, Monika Hrachová, Veronika Hrdličková, Denisa Królová, Barbora Kylsánová, Tamara Patryová, Denisa Šlechtová a Markéta Vávrová.

Miss turnaje byla Lucie Houdková (SZŠ Tábor), nejlepší brankářkou Kateřina Bryllová (Gymnázium Soběslav), nejlepší hráčkou Sofie Kmentová (ZŠ Libušina), nejvíce gólů - 10 - nastřílela Denisa Šlechtová (dlouhodobá posila SUPŠ ze ZŠ Libušina).

Poděkování patří FC Bechyně a pánům Kubaskovi a Kordinovi za ochotu při přípravě turnaje, pedagogům ZŠ Libušina, kteří svým přístupem umožnili sehrát turnaj ve své hale, i když museli měnit své vyučovací plány a dělat změny na poslední chvíli.

Výsledky: SZŠ Tábor - Gymnázium Soběslav 1 : 2 a 0 : 5, SZŠ Tábor - ZŠ Libušina 1 : 0, a 2 : 2, SZŠ Tábor - SUPŠ Bechyně 1 : 3 a 0 : 3, Gymnázium Soběslav - ZŠ Libušina 0 : 0 a 2 : 0, Gymnázium Soběslav - SUPŠ Bechyně 1 : 3 a 2 : 2, ZŠ Libušina - SUPŠ Bechyně 2 : 0 a 0 : 2

Pořadí: 1. SUPŠ Bechyně (16 bodů), 2. Gymnázium Soběslav (11 bodů), 3. ZŠ Libušina (5 bodů), 4. SZŠ Tábor (4 body)

Vratislav Šťastný

 

VZPOMÍNKA NA ÚNOROVÉ SOUSTŘEDĚNÍ V MLADÉ VOŽICI

Dlouho jsme vzpomínali na krásná soustředění na Lipně a říkali si, že by něco takového současnému družstvu velmi pomohlo. Když jsme dostali tip na sportovní halu v Mladé Vožici, neváhali jsme. Dívky nabídku přijaly s velkým nadšením, a to byl ten nejlepší impuls k zahájení příprav. Mladovožický pan starosta i správe haly byli velmi vstřícní a domluva byla rychlá.

Soustředění se zúčastnily hráčky Jana Gazdíková, Petra Hilasová, Martina Hliňáková, Monika Hrachová, Veronika Hrdličková, Štěpánka Králová, Denisa Królová, Veronika Kuižová, Tamara Patryová; dále přijeli Štefan Bernáth a Vratislav Šťastný; Milan Vágner pomohl s odvozem na místo i zpátky.

Ve Vožici nás přivítalo slunce a prostorná posilovna, kterou jsme si rychle zabydleli. A bez prostojů - rovnou na hřiště. Trénovali jsme dopoledne i odpoledne kolem dvou a půl hodiny, takže jsme měli za čtyři dny nahráno víc, než za dva měsíce. Na tak velký nápor nebyl nikdo z nás připraven - s výjimkou Denisy Królové, která mohla stále.

Vařili jsme si v klubovně na malinkém vařiči; měli jsme málo nádobí, ale vždycky to byla dobrota. Tahounem v "kuchyni" byla Monika Hrachová, zdatně jí sekundoval Vratislav Šťastný, ale ochotní pomoci byli všichni ostatní. 

V pátek jsme dostali novou posilu, přijel tělocvikář Evžen Kotouč a hrál s námi celý den. Večer bylo na programu zpestření - bowling v místní herně. Vypravili jsme se tam s nadšením a zabrali dvě dráhy. Nejlepšími hráči byli Štefan Bernáth a Martina Hliňáková.

V sobotu dopoledne byl v hale turnaj a my jsme nemohli trénovat. Protože bylo krásně, vydali jsme se na procházku na nedaleký Šelmberk. Mohli jsme si půjčit klíče od hradní věže a z ní si prohlédnout okolí. Zasněžené bylo opravdu krásné. Hned po návratu následoval trénink, dobrota k jídlu z vlastních zdrojů; neuskutečněný trénink dopolední jsme pak nahradili nočním.

Večery jsme trávili v klubovně nebo v "ložnici", povídalo se, hrály se karty, zpívalo se při kytaře. Všem se to líbilo a jeli bychom zase. Kdy se nám asi poštěstí?

Vratislav Šťastný

JAGA CUP 2010

Letošní setkání, které se uskutečnilo 24. 4. 2010, naplnilo neuvěřitelné čtvrtstoletí dívčího fotbalu v Bechyni. Přijely dámy, které tu dívčí fotbal pomáhaly zakládat a proti nim nastoupily ty, které hrají teď! Opravdu rozdíl 25 let! Na hřišti jsme sice bojovali/y a nikdo nechtěl soupeřům nic darovat lehce, ale nejdůležitější bylo, že jsme se v takovém počtu sešli/y a mohli/y se nejen poměřit, ale hlavně zavzpomínat. Také jsme se chtěli pochlubit současným týmem a „starší holky“ nám ho náramně pochválily.

V jakých sestavách jsme k turnaji nastoupili/y? 

Oranžoví: Jolana Žoly Budíčková, Monika Moni Gajdošová, Jitka Hadžulka Hadáčková, Radka Hebláková, Pavla Divous Janků, Romana Donald Křížková, Markéta Marísek Librcajtová, Jarka Jaroušek Lutovská, Radka Panenka Sládková, Vlaďka Staník Staňková, Hanka Sádra Vyhlídková a Jirka Jíra.
 
Zelení: Petra Hilka Hilasová, Martina Márty Hliňáková, Monika Moni Hrachová, Veronika Žába Hrdličková, Barbora Bori Kylsánová, Tamara Tamka Patryová, Denisa Denny Šlechtová, Štefan Pišta Bernáth, Markéta Macek Všetečková, která náramně fotila a Pavla Pája Hrychová, která za náma přijela se sestřičkou Evou a hlavně s kolenem po dost vážný operaci. 

Strakatí: Jirka Cihlář, Pepa Dušek, Evža Kotouč, Otís Leitgeb, Marian Pekár, Luboš Sehnal, Vráťa Šťastný, Milan Vágner a morální opora Láďa Měšťan. 

Chtěli/y přijet, ale nemohli/y: Lenka Bartlová, Mirka Bubís Bubeníková, Romana Fajtlová, Margita Gigi Hůrková, Štěpánka Štěpi Hůrková, Markéta Marísek Kalivodová, Renata Rendy Loukotová, Eliška Elis Majerová, Jana Chiqi Nováková, Martina Perníková, Sylva Zico Podhrázská, Karolína Kája Ranglová, Zdenka Rokůsková, Kamila Roučková, Markéta Piškot Souhradová, Markéta Bambus Vávrová, Víťa Hanáček, Libor Řehoř, Jirka Římal.

A výsledky? O ty sice až tak nešlo, ale přece: 

Zelení - Strakatí 0 : 5 (2 Leitgeb, Dušek, Vágner, Kotouč)
Oranžoví - Strakatí 0 : 3 (2 Vágner, Šťastný)
Oranžoví – Zelení 1 : 1 (Janků - Šlechtová)
Zelení - Strakatí 2 : 4 (Kylsánová, Bernáth - 2 Kotouč, Sehnal, Cihlář)
Oranžoví – Strakatí 0 : 4 (Šťastný, Leitgeb, Dušek, Cihlář)
Oranžoví – Zelení 3 : 3 (Librcajtová, Hadáčková, Křížková - Bernáth, Patryová, Hrdličková)
Zelení - Strakatí 1 : 5 (Šlechtová - 3 Leitgeb, 2 Vágner)
Oranžoví – Strakatí 2 : 5 (Hebláková, Janků  3 Leitgeb, 2 Kotouč)
Oranžoví – Zelení 2 : 0 (Hadáčková, Janků)

Při společném focení a vzpomínání na hřišti i na společenském večeru v hotelu Jupiteru se leccos vyhodnotilo:

  • nejlepší brankářkou byla Hanka Vyhlídková a Peťa Hilasová vyslechla slova veliké chvály, protože chytala ve velký bráně poprvé a výborně;
  • nejlepší střelec byla Pafča Janků, nejlepší hráčkou byla Denisa Šlechtová a nejhezčí gól dala nádherným obloučkem Radka Hebláková;
  • nejlepším univerzálem naší historie byla vyhlášena Jitka Hadáčková. Hrála na všech postech od brány až do útoku a všude výborně. A mezi tři nejlepší hráčky všech „našich“ dob se dostaly ze „starý gardy“ Radka Hebláková a Zdenka Rokůsková (ta tu bohužel být nemohla) a z „mladých“ loňská maturantka Pavla Hrychová.A všichni jsme se shodli, že ze všeho nejlepší stejně vždycky byl, je a doufejme, že i ještě dlouho bude, bechyňský dívčí fotbal!

Závěrem je třeba poděkovat všem, kteřÍ se na přípravách a podpoře našeho setkání podíleli. Zvláštní dík patří SUPŠ Bechyně (paní uč. Alena Kissová, student Petr Pich), Městskému úřadu Bechyně (Rada města, paní Radka Bosáková), společnosti W-Partner (pan Ladislav Sviták, ml.) a obsluze hotelu Jupiter za příjemný servis.

Vratislav Šťastný

STŘEDOŠKOLSKÁ FUTSALOVÁ LIGA V JINDŘICHOVĚ HRADCI

V úterý 16. 3. 2010 se v Jindřichově Hradci hrálo finále divize jižní Čechy - Vysočina Středoškolské futsalové ligy za účasti družstev OA Třeboň, Gymnázia Telč, SZŠ Havlíčkův Brod (bohužel nepřijely) a SUPŠ Bechyně. Vítěz turnaje postupuje mezi osm nejlepších týmů České republiky. Dva nejlepší se pak utkají v celostátním finále. Zápasy se hrály 2 x 15 minut v sestavě 4 hráčky v poli a brankářka.

Naše sestava:
Markéta Souhradová - Jana Gazdíková, Martina Hliňáková, Monika Hrachová, Veronika Hrdličková, Denisa Królová (C), Tamara Patryová a Markéta Vávrová.

Výsledky:


SUPŠ Bechyně - OA Třeboň 3 : 2 (1 : 1)
Odveta za porážku v krajském kole se vydařila přes úvodní vedoucí gól soupeřek. O góly se poděily Monika Hrachová, Denisa Królová a Martina Hliňáková, soupeřky snížily těsně před koncem. Výsledek byl sice těsný, herně však  byly naše dívky lepší výrazněji.


SUPŠ Bechyně - Gymnázium Telč 0 : 1 (0 : 1)
Karty byly rozdány jasně. Finále - výhra - postupujeme, remíza nebo porážka - postupuje Telč. O všem rozhodl nešťastný gól z úvodu zápasu, který ale zmobilizoval družstvo k mimořádnému výkonu, takže favorit z Telče se až do samého závěru musel strachovat o výsledek. Přestože nezvítězily, odehrály naše dívky jednoznačně njlepší zápas sezóny.


Pořadí turnaje: 
1. Gymnázium Telč, 2. SUPŠ Bechyně, 3. OA Třeboň 

Všem dívkám našeho družstva je třeba vyslovit veliké uznání a poděkování za výbornou reprezentaci školy i Bechyně, za bojovnost a předváděnou hru. Za zmínku stojí hra Veroniky Hrdličkové, Martiny Hliňákové a Denisy Królové; naší nejlepší hráčkou byla bezpochyby skvělá brankářka Markéta Souhradová.

Vratislav Šťastný

 

VÁNOČNÍ FOTBALOVÝ TURNAJ V SOBĚSLAVI

V předvánočním čase byl v soběslavské hale odehrán již 4. ročník turnaje v dívčí kopané. Tentokrát se sešly začátečnice s pokročilými hráčkami a hrálo se - jako vždy - s velikým nasazením v sestavě 4 hráčky v poli plus brankářka. Bechyni reprezentovala dvě družstva: družstvo ZŠ Libušina ulice a družstvo SUPŠ Bechyně.

Dívky ze základní školy ukázaly, že se s nimi musí počítat. Jejich respekt před staršími soupeřkami je dávno pryč. Porazily "zdrávku" z Tábora 5 : 0, s Gymnáziem Soběslav prohlály 0 : 3, veselskou školu životního prostředí rozstřílely 6 : 0 (Vlčková - 5 branek!) a se SUPŠ prohrály 1 : 3. Kromě P. Vlčkové si zaslouží uznání Dana Fišáková v brance.

Naše dívky se již vyrovnaly s odchodem loňských maturantek a potvrzovaly roli favorita turnaje. Vyhrály zápasy se ZŠ Bechyně (3 : 1), s Veselím (8 : 1), a Zdravotní školou (6 : 2). V souboji o první místo ale po neuvěřitelném množství spálených šancí nakonec podlehly domácí Soběslavi 1 : 2. Domácí gymnázium Soběslav se tak poprvé stalo vítězem turnaje. Gratulujeme!

Sestava ZŠ Libušina: 
Dana Fišáková - Martina Doudová, Martina Dvořáková, Kateřina Fišáková, Anna Chaloupková, Sofie Kmentová (2 góly), Kristýna Niklová, Monika Švejdová (2 góly) a Pavla Vlčková (8 gólů); vedoucí - paní učitelka Kabíčková.

Sestava SUPŠ Bechyně:
Petra Hilasová (C) - Martina Hliňáková (1 gól), Monika Hrachová, Veronika Hrdličková (1 gól), Denisa Królová (2 góly), Barbora Kylsánová, Denisa Šlechtová (10 gólů), a Markéta Vávrová; vedoucí a organizátoři turnaje - Vratislav Šťastný, Štefan Bernáth a Milan Vágner.

Pořadí turnaje: 
1. Gymnázium Soběslav, 2. SUPŠ Bechyně, 3. ZŠ Libušina Bechyně, 4. SZŠ Tábor, 5. SOŠ OTŽP Veselí nad Lužnicí.

Kategorie jednotlivců: 
MISS turnaje - Jana Pavlíková (Soběslav), nejlepší brankářka - Dana Fišáková (ZŠ Libušina Bechyně), nejlepší hráčka - Pavla Vlčková (ZŠ Libušina Bechyně), nejlepší střelec - Denisa Šlechtová (SUPŠ Bechyně - 10 gólů).

Turnaj se opravdu vydařil, hráčkám všech družstev patří dík a uznání. Výborně reprezentovaly své školy i svá města.

Vratislav Šťastný

MIKULÁŠŮV PYTEL 2009

V obvyklém adventním čase, v sobotu 28. 11. 2009, proběhl tradiční Mikulášův pytel - přátelské setkání s bývalými hráčkami dívčí kopané v naší škole. Vzhledem k počtu přihlášených se nehrál turnaj, ale utkání mezi dívčím družstvem (s mužskými posilami) a pány. Zápas nakonec skončil výsledkem 20 : 15 ve prospěch pánů, ale to určitě nebylo to nejdůležitější. I dívky hrály krásný fotbal a zaslouží si maximální uznání. O branky se rozdělili: Cícha - 1, Křížková, kalivodová, Vávrová a Šťastný - po 2, Pekár - 4, Bernáth - 5, Hůrková, Hanáček, Leitgeb - po 6, Vágner - 7 a Kotouč - 8.

Vratislav Šťastný

PŘÁTELSKÝ TURNAJ V BECHYŇSKÉ HALE

Svátečního volna jsme využili k sehrání malého přípravného turnaje. Chystáme se na středoškolskou ligu a děvčata ze základní školy chtějí hrát a hrát, a tak postavila dvě družstva. K tomu se připojil tým slečen z Borotína a turnaj mohl začít. Hrálo se ve složení čtyři hráčky v poli a brankářka 1 x 12 minut dvoukolově.
 
Sestava:
Petra Hilasová – Martina Hliňáková, Monika Hrachová, Veronika Hrdličková, Denisa Królová, Tamara Patryová, Denisa Šlechtová, Markéta Vávrová
 
A výkon? Tým se začíná teprve formovat po odchodu loňských hvězd. Je ale na čem stavět a elán dívek by mohl být příslibem do budoucna. Důležité je, že děvčata měla možnost si před novým ročníkem středoškolské ligy zahrát a forma turnaje dala přípravě ještě potřebný náboj.

Výsledky:

Borotín – ZŠ modrá 2 : 0 a 2 : 0
Celkem rovné zápasy ztrácely dívky ze ZŠ v samém závěru.

ZŠ žlutá – SUPŠ 0 : 1 a 0 : 1
Množství neproměněných šancí hráček SUPŠ stanovilo těsné výsledky. Branky daly M. Vávrová a D. Šlechtová.

Borotín – ZŠ žlutá 2 : 0 a 1 : 0
Ve druhém zápase zabránila zaslouženě vybojované remíze branka krátce před koncem.

ZŠ modrá – SUPŠ 0 : 1 a 1 : 3
Od daleko větších přídělů uchránila svůj tým vynikající Dana Fišáková. Pochytala nemožné! Branky daly v prvním zápase D. Šlechtová, ve druhém M. Hrachová, D. Šlechtová a V. Hrdličková, za ZŠ snižovala v závěru H. Peterková.

ZŠ žlutá – ZŠ modrá 0 : 0 a 0 : 0
Zápasy zahajovaly na obou stranách „naděje“. Maličké fotbalistky měly ohromnou vůli a bojovnost, jen ten míč je zatím příliš neposlouchal. Ale ani starším spoluhráčkám se utkání nepodařilo rozhodnout.

Borotín – SUPŠ 1 : 1 a 1 : 2
První zápas skončil spravedlivou remízou ( branka V. Hrdličková ), ve druhém zápase jsme ale zaslouženě zvítězili (obě branky D. Šlechtová). Pozorná obrana a bojovnost v útoku překonaly fyzickou převahu protihráček a rozhodly o našem vítězství v zápase i v turnaji. Kouzlo dresů „SPŠK – Reality Horňák“ funguje dál, tentokrát i v přítomnosti pana Horňáka!

Rozhodčími všech zápasů byli pánové Bernáth a Pekár. Patří jim poděkování, stejně jako panu řediteli ZŠ Libušina ulice Janu Ingrovi za vstřícnost a vedoucí děvčat ze základní školy paní učitelce Kabíčkové.

Vratislav Šťastný

PRVNÍ PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010

Dne 4. 11. 2009 se uskutečnilo přípravné utkání mezi 2. ZŠ Bechyně a SUPŠ Bechyně. Hrálo se v sestavě 4 hráčky v poli a brankářka 3 x 20 minut. První letošní zápas se vydařil hlavně děvčatům ze ZŠ. Přišlo jich mnoho a i když se spíš se dívaly na své starší spoluhráčky, nadšení bylo veliké. U našich dívek šlo hlavně o to, aby si zahrály. V obraně to nebylo ono, směrem dopředu to bylo lepší. Jen nejde nepřipomenout asi dvacet jasných šancí kopnutých přímo do náruče brankářky soupeře. Nevadí, máme co zlepšovat. Ze ZŠ byla jasně nejlepší hráčkou brankářka Fišáková a v poli pak hrála dobře Sofie Kmentová. U nás hrála s výborným přehledem Petra Hilasová v brance a v poli byla nejlepší Martina Hliňáková. Zápas skončil výsledkem 6  : 12 ve prospěch našeho družstva

Branky:
ZŠ Libušina ulice – 3 Peterková, Cíchová, Vlčková, vlastní
SUPŠ – 5 Šlechtová, 4 Hliňáková, 2 Kylsánová, 1 Królová

Sestava:
Petra Hilasová – Martina Hliňáková, Renata Holotová, Petra Kosobudová, Denisa Królová, Barbora Kylsánová, Tamara Patryová, Denisa Šlechtová, Markéta Vávrová

Vratislav Šťastný