DÍVČÍ KOPANÁ

34. Jaga Cup 2019

Po předloňské neskutrečné dubnové zimě, která zahnala Jaga Cup poprvé v historii pod střechu, a loňské sluneční lázni máme letos zase jako na severním pólu. Sluníčko, teplíčko, azurové nebe - nic takového. Zima, vítr, sem tam lije, a tak v úterý po zhlédnutí předpovědi počasí neváhám a zajišťuji halu na ZŠ. Všichni mě za to s velikou radostí pochválili.

Sešli jsme se ve velice slušném počtu a před několika lety bychom určitě stavěli čtyři družstva. Vzhledem k věkovým zvláštnostem jjsme seale rozhodli pro družstva tři. Jen jsme chvíli mudrovali, jak rozdělit dámy. Nakonec to rozhodly samy. Dávná parta řekla, že sice asi budou dost trpět, ale že chtějí hrát spolu a vezmou si Mariana, a tak bylo jasné, že mladice, doplněné již tradičně Kájiným Honzou, budou hrát ve třetím týmu. Přijela i velká smolařka Veronika Schwarzová, která nám rozhodně neudělala radost, když nám vyprávěla, že nedávné zranění je podstatně vážnější, než se původně předpokládalo.

Zelení: Jolana Budíčková, Monika Gajdošová, Jitka Hadáčková, Radka Hebláková, Romana Křížková, Jaroslava Lutovská, Zdenka Rokůsková, Kamila Roučková, Vlaďka Staňková a Marian Pekár.
Oranžoví: Martina Hliňáková, Eliška Myslivečková, Helena Kolaříková, Hedvika Peterková, Saša Šimáková, Iva Šimečková, Karolína Vopičková a Jan Žižka.
Profiteam: Štefan Bernáth, Viktor Hanáček, Evžen Kotouč, Ota Leitgeb, Jindřich Ovádek, Vratislav Šťastný a Milan Vágner.

Oranžový tým hrál svižný fotbal a chyběla asi trochu pohoda při dotažení pěkně rozjetých šancí. Zkušené dámy v zeleném sklízely často potlesk a výkřiky uznání. Maminy samozřejmě nemůžou stačit mládežnicím v rychlosti, ale zkušenost a velký přehled tyto hráčky rozhodně neztratily a je stále radost se na fotbal v jejich podání dívat. Profiteam po loňském zaváhání odehrál turnaj v pohodě a dokráčel si pro vítězství. Jednou hrál nerozhodně a utrpěl jedinou porážku - a pozor - obě ztráty byly s týmem zelených dam v posledních dvou kolech!

Pak jsme se odebrali na tiskovou konferenci. Sezení nám připravili v hotelu U draka. Zalitovali jsme nepřítomnosti těch, kteří chtěli/y přijet, ale nakonec to nevyšlo (Romana Fajtlová, Veronika Hrdličková, Gita a Štěpánka Hůrkovy, Pavla Janků, Eva Kalinová, Radka Sládková, Kristýna Vacková, Markéta Vávrová, Hana Vyhlídková, Josef Dušek, Jan Ingr, Jiří Jíra a Libor Řehoř). Těšili jsme se ale z výborné účasti a z prima fotbalového odpoledne. Povídání nebralo konce, a kdyby nás nevyhnala obsluha, sedíme tam ještě teď.

Turnaj vyhrál Profiteam před oranžovými mladicemi a zelenými dámami. Ozdobou turnaje byly jako vždy brankářky. Vlaďka Staňková, Jitka Hadáčková i Iva Šimečková potvrzovaly v průběhu celého turnaje fakt, že brankářky byly v FC DM Bechyně vžy skvělé. Nejhezčí gól turnaje ala Zdenka Rokůsková, která nedala Honzovi šanci nádhernou křižnou střelou z dálky do růžku! Martin Pekár dal ve třetím zápase turnaje proti Zeleným 900. gól Profiteamu. Krásné upomínkové plakety vytvořil David Stankuš.

Nejlepší střelkyně turnaje: Alexandra Šimáková - 4, Eliška Myslivečková - 2, Karolína Vopičková, Zdenka Rokůsková, Helena Kolaříková, Hedvika Peterková a Romana Křížková - 1.

Výsledky:
Zelení - Oranžoví 1 : 2 (Rokůsková - Vopičková, Šimáková)
Zelení - Profiteam 0 : 4 (Leitgeb 2, Ovádek, Bernáth)
Oranžoví - Profiteam 0 :1 (Bernáth)
Zelení - Oranžoví 0 : 0
Zelení - Profiteam 0 : 2 (Leitgeb, Kotouč)
Oranžoví - Profiteam 0 : 1 (Leitgeb)
Zelení - Oranžoví 0 : 4 (Kolaříková, Pekár /vlastní/, Myslivečková 2)
Zelení - Profiteam 0 : 4 (Hanáček 2, Leitgeb, Bernáth) 
Oranžoví -Profiteam 0 : 1 (Leitgeb)
Zelení - Oranžoví 0 : 1 (Pekár)
Zelení - Profiteam 0 : 0
Oranžoví - Profiteam 0 : 3 (Bernáth, Leitgeb, Kotouč)
Zelení - Oranžoví 0: 4 (Šimáková 3, Peterková)
Zelení - Profiteam 2 : 0 (Křížková, Pekár)
Oranžoví - Profiteam 0 : 2 (Leitgeb, Kotouč)

Vratislav Šťastný, trenér FC DM SUPŠ Bechyně