DÍVČÍ KOPANÁ

VÁNOČNÍ TURNAJ V SOBĚSLAVI 19. 12. 2011

V předvánočním čase se v soběslavské hale odehrál již 5. ročník turnaje v dívčí kopané. K tradičním účastníkům, jimiž jsou Gymázium Soběslav, Zdravotní škola Tábor, 2. ZŠ Bechyně a SUPŠ Bechyně, se po odmlce přidala SOŠ OTŽP Veselí a úplně nově Obchodní akademie Jindřichův Hradec. Hrálo se jako vždy 4 hráčky v poli + brankářka, 1 x 15 minut.

A jak si vedly bechyňské fotbalistky? Dívky ze základky bez bývalých opor bojovaly se staršími a fyzicky vyspělejšími soupeřkami srdnatě, jenže zatím nemají tolik zkušeností. Přesto uhrály slušný výsledek. Prohrály 1 : 5 se Zdrávkou, 1 : 4 s Jindřichovým Hradcem a 0 : 3 se SUPŠ, remizovaly se Soběslaví a porazily Veselí. Jen horší skore je odsunulo až na 5. místo.

SUPŠ, ač oslabená o hvězdy obrany kapitánku Tamaru Patryovou a Denisu Królovou, naprosto v pohodě kráčela turnajem. Porazila Zdrávku 3 : 1 (góly Hliňáková, Myslivečková a Vopičková), ZŠ 3 : 0 (Kalinová, Hliňáková a B. Ješutová), silný J.Hradec 3:1 (Kalinová, Hliňáková a Myslivečková) a Veselí 3:1 (Vopičková 2 a Myslivečková). V posledním kole bylo se Sobíkem finále. Kdo vyhraje bude první, nám stačila i remíza. Když dala navíc velice rychle Karolína Vopičková gól, zdálo se všechno jasné. Pak ale přišlo naše už klasické jenže … Při srážce s protihráčkou byla chvíli “mimo” naše výborná brankářka Veronika Gigalová a Soběslav vyrovnala. A dívky to vyloženě rozhodilo. Zmatky v obraně přivedly za chvíli soupeřky k dalšímu gólu a když pak nejlepší hráčka Sobvěslavi sice trochu náhodně ale moc hezky obstřelila naše obránce a míč zevnitř olízl tyč, bylo hotovo - 1 : 3. Zase jsme se Soběslaví prohráli velice nadějně rozehraný zápas. Po kolikáté už?!...

Naše hráčky je ale stejně třeba pochválit. Snažily se hrát pěkný kombinační fotbal, určitě nejlepší a nejhezčí ze všech týmů. K vyšším výhrám v zápasech i celkově v turnaji jim chyběla jen trocha zkušeností a určitě i štěstí. Příště to bude jistě lepší!

A jednotlivci? Výborná byla jako vždycky brankářka Veronika Gigalová, v poli byl opět výborný přehled Martiny Hliňákové a bojovnost Karolíny Vopičkové, Evy Kalinové a Elišky Myslivečkové (všechny se prosadily i střelecky). Dobře se do hry zapojily nově Barbora Ješutová (ta dala dokonce hezký gól) a Andrea Malkusová. Nejlepší hráčkou naší i celého turnaje byla zastupující kapitánka Veronika Hrdličková, přestože tentokrát zůstala bez gólové trefy.

Naše sestava: Veronika Gigalová v brance, Martina Hliňáková (3 góly), Veronika Hrdličková, Barbora Ješutová (1gól), Eva Kalinová (2 góly), Nancy Králová, Eliška Myslivečková (3 góly), Kristýna Vacková, Karolína Vopičková (4 góly).

Vedoucí a organizátoři turnaje: V. Šťastný, Š. Bernáth a M. Vágner.


Pořadí: 1. Gymnázium Soběslav, 2. SUPŠ Bechyně, 3. OA Jindřichův Hradec, 4. SzdravŠ Tábor, 5. 2. ZŠ Bechyně, 6. OTŽP Veselí.

Na závěr byly vyhlášeny i kategorie jednotlivců: Miss turnaje - Lucie Sasková, nejlepší brankářka - Veronika Albrechtová (obě SzdravŠ Tábor), nejlepší střelec - Zuzana Šteflová (OA J. Hradec), nejlepší hráčka - Veronika Hrdličková (SUPŠ Bechyně).

Turnaj byl výbornou akcí, přinesl náramnou snahu a bojovnost všech družstev. Všem hráčkám také patří uznání a poděkování za reprezentaci škol. 

Vratislav Šťastný, trenér FC DM