DÍVČÍ KOPANÁ

STŘEDOŠKOLSKÁ FUTSALOVÁ LIGA V BECHYNI 29. 11. 2011

Českomoravský fotbalový svaz ve spolupráci s MŠMT pořádá celostátní soutěž středních škol v sálovém fotbale - Středoškolskou ligu. V úterý 29.11.2011 se v hale 2. ZŠ v Bechyni hrál turnaj jihočeské divize za účasti dívčích družstev SOŠ a SOU Písek, SŠ OSaP a VOŠ Kněžskodvorská České Budějovice a domácí SUPŠ Bechyně. Do dalšího kola postupoval pouze vítězný tým. Hrálo se 4 + 1, 2 x 10 minut.


SPŠK Bechyně - SOŠ a SOU Písek 3 : 1  (1 : 0)

První půle přinesla úžasný festival našich zahozených šancí, všechno končilo neomylně vedle. Kdyby se aspoň ty nejjasnější proměnily, bylo to v poločase 8:0 a nikdo se nedivil. Celou hrůzu zlomila Eva Kalinová až krátce před přestávkou. Když pak Eva brzy po přestávce proměnila dobře zahraný roh Karolíny Vopičkové a Eliška Myslivečková přidala ze skrumáže třetí gól, bylo rozhodnuto. Po ojedinělé šanci stačil Písek jen snížit.


SOŠ a SOU Písek - SŠ OSaP a VOŠ Kněžskodvorská České Budějovice 0 : 10 (0:6)

Už při rozcvičování budějovického družstva bylo jasno, kdo je v turnaji favoritem. Jedna prvoligová hráčka a k ní parta, která hraje sálový fotbal - toť budějovická vizitka! A taky se to velice rychle potvrdilo. Písecké dívky snad ani nechtěly bojovat o šanci a celkem odevzdaně přihlížely kombinacím a skóre poměrně rychle narůstalo.


SUPŠ Bechyně - SŠ OsaP a VOŠ Kněžskodvorská České Budějovice 0 : 1 (0:0)

Naše hráčky se na své budoucí soupeřky dívaly zaraženě a viditelně jim mrzly úsměvy na rtech. Před zápasem ale začala družstvo burcovat Veronika Hrdličkoévá a hlavy se začaly pomalu zvedat. A děly se věci!

Budějovický nápor začal ihned. Narážečky, sólové průniky, kombinace, neustálý ohromný tlak se valil na naší branku. Jenže skóre bylo pořád 0:0! Karolína Vopičková mařila soupeřkám rozehrávku, Eva Kalinová s Tamarou Patryovou to zametly u čar a Veronika Hrdličková to nemilosrdně čistila před bránou. A za nimi stála nepropustná Veronika Gigalová. Plná hala vycítila, že to náš tým nehodlá odevzdaně zabalit a podpora diváků se stupňovala. No řev byl náramný! A náramný byl i úžas budějických, když v poločase bylo stále 0:0 a jeden povedeně zakončený útok mohl všechno rozhodnout. Krátká přestávka, honem napít, trochu srovnat dech a málokdy vídaná bitva pokračuje. A opět se to valí na naší bránu! A opět naše pětka statečných úžasně odolává. Holky hrají nadoraz, bez střídání, za hranicí svých možností. A soupeři také nestřídají. Je vidět respekt a možná i strach ze střídání - vyměníme na chvíli naše nejlepší a co kdyby?! Pak naše obrana dostává nepříjemný zásah. Eva Kalinová se srazila se soupeřkou a bolestivě naražená žebra jí vyřadila ze hry. Eliška Myslivečková ji ale dobře nahradila. Přečkali jsme moře šancí, dva trestné kopy z bezprostřední vzdálenosti, ale nepřečkali jsme „naší šanci“... Károlína Vopičková se vydala do rychlého brejku a měla docela slušnou šanci. Bohužel při souboji upadla a soupeřky v přečíslení po několika odrazech v brankovišti doslova dostrkaly míč do branky. A tím bylo vlastně rozhodnuto. Pak už se do konce nic moc neudálo a budějovické holky si pohlídaly postup.

Smutné byly oči našich dívek, ale nebyl k tomu nejmenší důvod. Odehrály neuvěřitelný zápas. Fantastickou bojovností eliminovaly ohromnou herní převahu soupeřek a udělaly ze zápasu úžasnou podívanou. Kája Vopičková, Eva Kalinová i Eliška Myslivečková hrály skvěle, nad nimi byl výkon Tamary Patryové (naše kapitánka jediná odehrála celý turnaj bez střídání) a ještě výš se tyčily výkony dvou Veronik - Hrdličkové v obraně a Gigalové v bráně - obě podaly neskutečné výkony!

Kromě zmíněných hráček ještě byly na lavičce Nancy Králová, Simona Michalovová, Katka Levá, Barbora Ješutová, Kristýna Vacková, Andrea Malkusová a Veronika Stašová. Naše orange dresy „SUPŠ - Reality Horňák“ byly opět vidět v plné kráse, jako v dobách naší největší slávy. Do divizního finále jsme sice nepostoupili, ale výkon dívek ohromně potěšil. Skvěle reprezentovaly naší školu a dlouholetou  tradici bechyňského dívčího fotbalu.

Vratislav Šťastný, trenér FC DM