DÍVČÍ KOPANÁ

7. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJE DÍVEK V BECHYŇSKÉ HALE 25. 4. 2013

Kdepak ty loňské sněhy jsou! Cítili jsme, že letos nehrajeme tak, jako loni, ale ono to bylo ještě horší... S fotbalem skončila dlouhodobá opora Veronika Žába Hrdličková a do brány nastoupil nováček Štěpánka Rolniková. Říznost Žáby před bránou dost chyběla a její post musel vzít náš nejlepší útočník Kája Vopičková. Zato Štěpánce v brance nejde vyčítat nic, zvládla to dobře. Jenže ostatním se zrovna moc nedařilo. A navíc vyplašenost mladších hráček byla taková, že jsme v podstatě museli až na malé výjimky odehrát skoro celý turnaj bez střídání! Sestava Tamka Patrová - Kája Vopičková - Eliška Myslivečková a Eva Kalinová to odtáhla celé. Ach jo!

Už tradičně jsme neriskovali nepřízeň počasí a neváhali jsme uspořádat turnaj v hale. Velký dík patří „staré škole“, v jejíž hale se turnaj hrál. Hrály staré známé týmy ze soběslavského gymnázia, táborské zdravotky, „životního prostředí“ z Veselí, 2. ZŠ Bechyně, SUPŠ Bechyně a k nim se zařadila už na našich akcích zabydlená parta z jindřichohradecké obchodní akademie. Hrálo se 4 hráčky v poli + brankář na 1 x 15 minut.

7. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJE DÍVEK V BECHYŇSKÉ HALE 25. 4. 20137. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJE DÍVEK V BECHYŇSKÉ HALE 25. 4. 2013

2. ZŠ Bechyně - SUPŠ  1 : 3
Hrůza z prvních zápasů se potvrdila neomylně i tentokrát, ve 200. zápase naší novodobé historie po obnovení klubu v roce 2005. Motání po place, jedna chyba za druhou a samozřejmě hned prohráváme. Až to holky probudilo. Zlomila to kapitánka Tamka Patrová a když za chvilku proměnila Kája Vopičková penaltu, bylo jasno. Razítko na výhru ještě přidala Eliška Myslivečková. No, 3:1, ale nic moc.

Veselí - Zdrávka  4 : 0
Pohodový ťukes veselských vedl k jednoznačnému vítězství.

Jindřichův Hradec - Soběslav  2 : 2
Napínavý boj, halda šancí a zasloužená remíza.

Zdrávka - SUPŠ  3 : 1
Ježíš, to byl výkon! Zdravotnice se s tím nepáraly, od své branky to jednoduše odpálily a před naší nasadily velký důraz. A keramičky si s tím evidentně nevěděly rady. Brzy jsme prohrávali 2:0 a když po snížení Káji Vopičkové (náš 50. gól v sezóně) vrcholil náš tlak a vyrovnání bylo otázkou chvilky, utekla nám jedna „sestřička“ a bylo hotovo. Zdrávka hrála jednoduše a zaslouženě vyhrála.

Soběslav - 2. ZŠ Bechyně  3 : 1
Zápas trošku bez náboje vyhrál Sobík zaslouženě. ZŠ moc nechtěla.

Veselí - Jindřichův Hradec  3 : 2
Celkem vyrovnaný zápas vyhrálo Veselí šťastným gólem v samém závěru zápasu.

2. ZŠ Bechyně - Zdrávka  0 : 2
Tady se asi nejvíc projevila fyzická převaha zdravotnic. Prostě ZŠ přetlačily.

Jindřichův Hradec - SUPŠ  4 : 6
Oslava ofenzivního fotbalu se proměnila v nevídanou kanonádu. Deset gólů během 15 minut! A pozor - nikdy jsme neprohrávali! Všechno načala Kája Vopičková a hned se přidala Eva Kalinová. Po hradeckém snížení zase zvýšila Kája a vypadalo to na klidný zápas. Jenže chvilka nepozornosti a je to 3 : 3! A v ten moment zahrály konečně holky pětiminutovku toho, co opravdu umí. Narážečky a každý útok zakončit střelou. Během chvilky se trefila dvakrát Eliška Myslivečková a mezi její góly zavěsila i Eva Kalinová. Soupeřky pak už jen v samém závěru snížily. To byl fofr!

ŽP Veselí - Soběslav  1 : 0
Zápas plný šancí rozhodla jediná proměněná šance.

Jindřichův Hradec - 2. ZŠ Bechyně  2 : 0
Tahle prohra ZŠ byla dost smolná. Šance byly, ale nic z nich. Zato Hradec měl při obou gólech dost velkou kliku.

ŽP Veselí - SUPŠ  0 : 1
Jednoznačně nejlepší zápas turnaje! Oba týmy zodpovědně bránily a útoky se k ničemu nedostávaly. Minimum šancí zlikvidovaly brankářky a všechno rozhodla krásná křížná pumelice Tamky Patryové zpoza brankoviště. Oba týmy hrály výborný zápas!

Jindřichův Hradec - Zdrávka  0 : 2
Po zásluze vyhrála bojovnější Zdrávka.

SUPŠ - Soběslav  0 : 1
Tady už se jednoznačně projevila únava. Bylo to dost statické, bez náboje a zákonitě přišel trest. Ne že by nebyly šance, ale nebyla síla a také štěstíčko je proměnit. Smolný mač!

ŽP Veselí – 2. ZŠ Bechyně  3 : 0
Jasno bylo velice brzo.

Zdrávka - Soběslav  0 : 1
Poslední zápas turnaje byl docela „maso“! Málo šancí, zato plno dost tvrdých osobních soubojů. Všechno rozhodlo proměnění jedné z mála šancí.


A šla se počítat tabulka. Celkem jasné to bylo na konci: dívky ze ZŠ hrály tentokrát nějak bez zápalu a nebylo to ono. Ale měly i kapinku smůly, protože nějaký ten bodík uhrát mohly. Na 5. místě byly překvapivě dívky z Jindřichova Hradce. Vyhrály předvánoční Soběslav a teď se jim nezadařilo. Na 4. místě skončila s 9 body bojovná Zdrávka a o „bronzové medaili“ pro SUPŠ rozhodl při stejném počtu bodů jediný gól ve skóre! Nenápadný Sobík měl o bod víc a vyneslo ho to až na 2. místo. Turnaj překvapivě, ale zaslouženě vyhrálo Veselí. Prohrálo jediný zápas a hrálo pěkný běhavý fotbal.

Při rozdávání cen jsme nezapomněli pogratulovat nejužitečnější hráčce Zuzaně Buřičové (OTŽP Veselí), nejlepší brankářce Veronice Albrechtové (Zdrávka Tábor), nejlepší střelkyni Ošívkové - 8 gólů (OA Jindřichův Hradec) a MISS turnaje naší Tamaře Patryové.

V našich „štěstíčkových orange dresech SUPŠ - Reality Horňák“ nastoupila v brance  Štěpánka Rolniková, v poli - Barbora Jarošová, Eva Kalinová, Nancy Králová, Andrea Malkusová, Barbara Mráčková, Eliška Myslivečková, Tamara Patryová ©, Michaela Šedivá, Magdaléna Tonková, Kristýna Vacková a Karolína Vopičková.


Vyhlášení cen:
MISS turnaje - Tamara Patryová (SUPŠ Bechyně)
Nejlepší brankářka - Veronika Albrechtová (SZŠ Tábor)
Nejlepší střelec - Ošívková (SZŠ Tábor)
Nejužitečnější hráčka - Zuzana Buřičová (OTŽP Veselí)

Tabulka střelců:
8 - Ošívková
6 - Buřičová
4 - Vopičková
3 - Myslivečková, Sasková, Břečková
2 - Patryová, Kalinová, Drhová, Slabová, Piklová, Poláková, Bláhová, Kubátová
1 - Stoulilová, Bílková,Kolmanová, Netoušková

Konečné pořadí:
1. OTŽP Veselí          11 : 3     12
2. Gympl Soběslav      7 : 4      10
3. SUPŠ Bechyně      11 : 9       9
4. Zdrávka Tábor        7 : 6        9
5. OA J.Hradec         10 : 13      4
6. 2. ZŠ Bechyně        2 : 13      0

Vratislav Šťastný, trenér FC DM Bechyně