SPOLUPRACUJÍCÍ INSTITUCE

HOTEL NAUTILUS TÁBOR

Díky aktivitě šéfkuchaře táborského hotelu Nautilus pana Martina Svátka byla v letošním roce (2015) navázána zajímavá spolupráce s hotelem, a to v oblasti výroby unikátních talířů. Práce se zhostil ak. soch. Miroslav Oliva, který se svými studenty a rovněž sám za sebe připravil kolekci unikátních, autorska tvarovaných porcelánových i keramických talířů. Talíře byly předány panu Svatkovi při jeho návštěvě školy v pondělí 30. 11. 2015 a zároveň byla dohodnuta další spolupráce. Naše škola vyvzoruje kolekci unikátních talířů, které dodá hotelu Nautilus. Článek Martina Svatka z MFD 17. 12. 2015 naleznete ZDE.

Možnost vytvářet tento typ nádobí je výborná pro dva obory naší školy - pro keramiky a designéry. Velmi si vážíme možnosti takto konkrétní spolupráce s významným táborským hotelem a s výraznou šéfkuchařskou osobností. Věříme, že vše nemusí skončit u jednorázové dodávky nádobí, ale že spolupráce bude oboustranně zajímavá. O aktivitách pana Martina Svatka naleznete více na http://www.hotelnautilus.cz/cs/sefkuchar-martin-svatek. Ze stránek citujeme:

"Vážení hosté,
dovolte mi, abych Vás co nejsrdečněji přivítal v restauraci Goldie. Naše kuchyně se zaměřuje na českou gastronomii v moderním a odlehčeném pojetí. Používáme regionální a vždy čerstvé suroviny, s nimiž pracujeme poctivě a s láskou. Jako člen Národního týmu asociace kuchařů a cukrářů České republiky jsem měl možnost nahlédnout pod pokličku kuchyní z různých koutů světa a ty nejlepší myšlenky a nápady přivést za Vámi do Tábora. Proto jsem také velice rád, že díky Vašemu hlasování a Vaší přízni, byla restaurace Goldie ohodnocena v Maurerově výběru Grand Restaurant jako 12. nejlepší restaurace v České republice. 
Na českou kuchyni se zaměřuji po celou svou kariéru, a tak mě těší medaile, které jsem získal například na IKA Olympiádě v Erfurtu, soutěži FHA Culinary Challenge v Singapuru a soutěži NRA Culinary Show v Chicagu. I to je totiž důkaz, že se česká gastronomie ve světě rozhodně nemá za co stydět. Budu jedině rád, když si se mnou o jídle popovídáte nebo se přijdete přímo do kuchyně podívat. Velice rád Vás tam přivítám."

Za tým restaurace Goldie
šéfkuchař Martin Svatek