AKCE VE ŠKOLNÍM ROCE 2017/2018

SRDÍČKOVÝ DEN V BECHYNI 2017

V pondělí 18. 9. 2017 proběhl další Srdíčkový den v Bechyni. Naše škola dlouhodobě spolupracuje s nadací Život dětem, která podporuje malé pacienty se závažnými onemocněními, kteří jsou odkázáni na domácí péči svých rodičů. Konkrétně jsou peníze vynakládány na pořízení rehabilitačních a kompenzačních pomůcek, na úhradu zdravotnického materiálu, speciální výživy, rehabilitačních pobytů atd.

"V pondělí 18. září startují podzimní Srdíčkové dny, které pomáhají vážně nemocným dětem odkázaným na domácí péči svých rodičů. Tváří podzimní sbírky se stal roční Honzík s Hirschprungovou nemocí, která výrazně omezuje život celé rodiny s chlapeček s ní bojuje od narození. V podstatě jde o to, že v tlustém střevě nefunguje nervový systém. Honzíkovi bohužel kromě celého tlustého střeva nefungovaly buňky ani v polovině tenkého střeva. Tyto části mu lékaři operativně odstranili a nyní funguje pouze s 37 cm tenkého střeva. Honzík absolvoval 3 operace, byla mu zavedena stomie a dlouhodobý centrální žilní katetr, kterým dodává tělu výživu. Vzhledem k zavedené stomii a centrálnímu žilnímu katetru potřebuje malý Honzík mnoho pomůcek a vybavení, které stojí rodinu nemalé finanční prostředky. Prostřednictvím Srdíčkových dnů mohou lidé přispět na potřebnou přestavbu Honzíkova dětského pokoje a nezbytné zdravotní pomůcky. A nejenom na ně. Výtěžek poputuje na pomoc dalším vážně nemocným dětem v celé České republice, kterým kromě rehabilitačních a ozdravných pobytů Život dětem uhradí nejrůznější kompenzační pomůcky. Příběhy jako je ten Honzíkův představují právě důvody, proč již od roku 2000 pořádáme Srdíčkové dny a snažíme se jednotlivým rodičům pomáhat s hrazením léčby a dětem zajišťovat o trochu radostnější životy. Těší nás, že v tom nejsme sami, že se nám stále rozšiřuje síť škol a firem, které se každoročně zapojují do prodeje našich sbírkových předmětů a pomáhají tak našemu jedinému společnému cíli - pomoci těm nejmenším, kteří se bez naší pomoci neobejdou .Při podzimní sbírce nabídnou studenti gymnázií, středních škol a učilišť veřejnosti novou kolekci oblíbených magnetek se zvířátky za 30 Kč a praktické přívěsky s žetonem do nákupního vozíku ve čtyřech barvách za 35 Kč. Věříme, že se budou naše drobné dárkové předměty líbit a jejich prodejem získáme tolik potřebné finance nejen pro Honzíka, ale i pro další vážně nemocné děti."

(Zdroj: http://www.zivotdetem.cz/blog/aktualita/podzimni-srdickove-dny-po-cele-cr-18-22-zari/)

 

Akce se zúčastnila třída 3.M a podařilo se vybrat 7.633,- Kč. Velké poděkování si zaslouží jak studenti, kteří byli velmi aktivní, a ing. Bínová, která akci organizovala, tak i občané a návštěvníci Bechyně, kteří přispěli na dobrou věc.