AKCE VE ŠKOLNÍM ROCE 2016/2017

ÚČAST ŠKOLY NA ZÁVODĚ DRAČÍCH LODÍ 2017

V pondělí 19. 6. 2017 se zástupci naší školy účastní závodu Dračích lodí na Knížecím rybníku v Táboře. Navazujeme na úspěšný závod v loňském roce. Dračí loď je plavidlo tvaru otevřené kanoe o délce 12,5 m ozdobené na špici dračí hlavou a na zádi ocasem. Posádku tvoří max. 20 pádlujících vsedě (10 napravo a 10 nalevo), bubeník sedící na špičce, který údery do bubnu udává tempo pádlování a kormidelník (nebude součástí přihlášené posádky) stojící na zádi. Přihlásit se mohou 20 (21) členné smíšené posádky, týmy firem, organizací, občanských sdružení, zájmových skupin, profesních týmů (hasiči, policie, učitelé, lékaři…), reprezentace měst a obcí i libovolní zájemci. V posádce musí být minimálně 4 ženy (pádlující). Závodí se na trati dlouhé 200 m ve 3 drahách, systémem rozjížďky - semifinále - finále s tím, že každá posádka má záruku dvou startů v rozjížďkách.
 
Naši školu reprezentovali: Mgr. Marta Kotková, Mgr. Jana Krejčová a studentky a studenti Tadeáš Bačák, Klára Pavlovcová, Tereza Široká, Hadová, Aneta Soldátová, Földesi, Ivan Manzyuk, Bohdan Manzyuk, Matyáš Hejník, David Volný, Viktorie Kákonová, Jana Babická, Veronika Kašparová, Marek Matějka, Eliška Bečková, Nikola Kortánová, Mykita Kamenchuk a Michal Lukáč.
ÚČAST ŠKOLY NA ZÁVODĚ DRAČÍCH LODÍ 2017
Tým naší školy na závodech Dračích lodí v červnu 2017.
(Foto: Archív školy)
 
"Letošní ročník posádek středních a základních škol byl méně obsazený než loňský, zato počasí bylo nádherné. Závodilo pouze 6 týmů základních škol a 6 týmů středních škol. V obou kategoriích se jely nejprve dvě rozjížďky. Součet obou časů pak určil semifinálovou a finálovou jízdu. Přes velkou snahu všech závodníků, trénink na suchu i v lodi je třeba přiznat, že naše loď dojížděla všechny jízdy jako spolehlivě poslední a tudíž 6. místo naše posádka vybojovala naprosto jednoznačně. Přesto jsme si užili závod i průběžné koupání. A napříště nepodceníme důležité detaily - jednotný dračí dress code a motivační pokřik! Děkuji paní Krejčové a všem ostatním závodníkům i podpůrnému týmu našich fanoušků za vydanou sílu. Koho druhý den nic nebolelo - pádloval pod svoje možnosti!!"
Mgr. Marta Kotková