AKCE VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

NÁVŠTĚVA DIVADELNÍCH PŘEDSTAVENÍ V TÁBOŘE - PŘEDPLATNÉ SKUPINY B V DON, PODZIM 2013,

Také v letošním školním roce probíhá návštěva divadelních představení v Divadle Oskara Nedbala v Táboře. Deset studentů jezdí na předplatné skupiny B - Podzim 2013, divadelní představení probíhají od září do prosince.

Program:

  • Městské divadlo Brno
    J. Vostrý: TŘI V TOM
    Komedie dell´arte v režii Antonína Procházky.
  • Divadlo A. Dvořáka Příbram
    W. Adler: VÁLKA ROSEOVÝCH
    Tragikomedie jednoho manželství v režii O. Sokola.
    (Náhradní představení: RANDE S DUCHEM)
  • Jihočeské divadlo České Budějovice
    V. Katcha, J. Sibre: HOSTINA DRAVCŮ
    Mrazivá hra z okupované Paříže uváděná na českém jevišti v premiéře v režii R. Lipuse.
  • MDP - Divadlo ABC Praha
    I. S. Turgeněv, A. Máša: RVÁČ
    Strhující drama o ženě mezi dvěma muži v režii O. Zajíce.
  • Divadlo Radost Brno
    J. Brdečka: LIMONÁDOVÝ JOE ANEB KOŇSKÁ OPERA
    Kultovní muzikál v režii V. Pešky


OHLASY STUDENTŮ

Tři v tom

"Středeční večer opět patřil divadlu, v programu byla psána komedie Tři v tom. Kladnou energií působily už jen krásně zpracované kulisy. Ztřeštěný humor, nenáročné téma pro diváka a opravdová exhibice herců. To všechno ve stylu commedie dell´arte mohlo potěšit snad opravdu každého."

Barbora Hátleová, 4.G

Rande s duchem (náhradní)

"Příběh plný humoru vypráví o spisovatelce ve středních letech, která od smrti manžela nenapíše jediné dílo. S manželem však neustále vede rozhovory ve své fantazii, z čehož vznikají velice komické situace. Manžela totiž vidí jen ona. Kvůli období bez inspirace se ocitá ve finanční krizi. Její muž se jí snaží vnuknout myšlenku o dopsání díla. Na scéně se tedy objevuje i mladý začínající spisovatel, který pomáhá s dokončením, a mladá dívka, spisovatelčina nevlastní dcera. Samotnou spisovatelku ztvárnila skvělá česká herečka Eva Holubová, která až na pár přeřeků hrála velmi dobře a jejího "ducha" zahrál s humorem Oldřich Vízner."

Veronika Janoušková, 3.V

"Příběh se mi velmi líbil. Řekl bych, že byl celkem propracovaný a v kombinaci se skvělými hereckými výkony to dávalo dohromady skvělou podívanou. Přišlo mi sice, že se paní Holubová často "přeříkávala", nemůžu ale říct, že by mi to ale vadilo, roli "pomatené"  spisovatelky zvládla myslím perfektně. A proto nechápu, že se v divadle objevila opět spící paní. O přestávce ale usoudila, že doma se spí přece jen líp a odkráčela..."

Adam Vlčan, 3.D

Hostina dravců

"Návrat do prostředí divadelního hlediště po delší době mě potěšil. Představení mě velice zaujalo, v podání herců Jihočeského divadla až fascinovalo. I přestože téma se zápletkou bylo dramatické, bavil jsem se až do poslední minuty a určitě bych si večer rád zopakoval."

Jan Grepl 3.D

"Středeční večer strávený v táborském divadle u "Hostiny dravců" jsem si vskutku užila. Nejenže mě potěšily výkony herců Jihočeského divadla, ale téma hry bylo mile překvapující. Děj začal zcela nevinně - oslava narozenin pořádaná u mladého páru. Ani mě nenapadlo, k čemu za pár chvil dojde. Nejdříve se sešlo dalších pět přátel-hostů a velká sláva mohla začít. Zprvu se zdálo vše přátelské, přívětivé a bylo by to milé setkání, kdyby před domem manželů nebyli zastřeleni dva němečtí vojáci. Děj se totiž odehrával za 2. světové války ve Francii. Do bytu náhle vtrhlo gestapo a požaduje po slavících dvě rukojmí - dobrovolníky! Nastává bod zlomu. Přátelé, kteří se před chvílí tvářili, že by pro druhého ruku do ohně strčili, odhalují svou zbabělost a sobeckost. Nikdo nechce obětovat sám sebe pro záchranu druhých a zaplatit tak za životy mrtvých Němců. Příběh je spletitý a ironicky vtipný. Závěr je překvapivý pro skupinu "přátel" i pro diváky."

Zdeňka Limbergová 3.V

Vinnetou - Městské divadlo Kladno

"Divadelní představení pojednávalo o obyčejném úředníkovi, kterému hrozí exekuce a bojuje s pokušením vzít úplatek za zničení cenné památky. Velice se mi líbilo spojování současných problémů člověka v jeho každodennosti s ideou správného konání hlavní postavy ze známé knihy. Scény z knihy byly zpracované tak, že obsahovaly nejdůležitější části samotného románu. A grafické zpracování scény bylo výborné, divák se chvílemi citil jako v pravé prérii. A dialogy herců byly vtipné, s různou dávkou ironie, půvabná parodie."

Alina Yessimbekova 3.G