DÍVČÍ KOPANÁ

Vánoční turnaj v soběslavské hale 17. 12. 2013

V předvánočním čase se v soběslavské hale už odehrál 8. ročník turnaje v dívčím fotbale. Sešla se stejná sestava jako loni, jen 2. ZŠ Bechyně tentokrát chyběla. Ale Gymnázium Soběslav, Zdravotní škola Tábor, SOŠ OTŽP Veselí, OA Jindřichův Hradec a SUPŠ Bechyně nastoupily v plné kráse. Hrálo se jako vždy 4 hráčky v poli + brankářka, 1 x 20 minut.

Vánoční turnaj v soběslavské hale 17. 12. 2013Vánoční turnaj v soběslavské hale 17. 12. 2013Vánoční turnaj v soběslavské hale 17. 12. 2013
Vánoční turnaj v soběslavské hale 17. 12. 2013Vánoční turnaj v soběslavské hale 17. 12. 2013Vánoční turnaj v soběslavské hale 17. 12. 2013
Vánoční turnaj 2013 v Soběslavi; družstva z Bechyně, Soběslavi, Veselí, Tábora
a z Jindřichova Hradce. Vpravo dole - nástup družstevna závěr turnaje. (Foto: Archív školy)

Už se bráníme roli favorita, je to pro nás role nedobrá. A tak bez nějakého velkého plánování chceme jít zápas od zápasu a střádat body. Hned v prvním zápase turnaje nás čekal velice bojovný tým táborské Zdrávky. Sestřičky jsou dost od rány a nic nebylo zadarmo. Navíc naše hra je víc utrpení, než to, co dívky dovedou. Pomalu se začínáme z té neuvěřitelné mizérie vyhrabávat a skóre se posunuje v náš prospěch. Zařídily to Eliška Myslivečková (2x) a Michala Šedivá.

Ve druhém zápase nás čeká loňský vánoční vítěz OA Jindřichův Hradec. Tahouni odmaturovali, letos to není ono, ale házenkářky se dovedou bít náramně. A klasika - mizerný začátek a prohráváme! Dobrý impuls! Konečně to jede. Pár narážeček a Karolína Vopičková vyrovnala. Když pak dala dva slepené góly Míša Šedivá, bylo hotovo. Na celkem slušnou „šestku“ ještě skóre posunuly Evička Kalinová, zase Kája Vopičková a Eliška Myslivečková. I tady bylo proměňování šancí naší „silnou“ stránkou.

A ve třetím kole už šlo do tuhého. Tým z Veselí hrál velice dobře a docela naděloval. Jenže tady se ukázalo, že je třeba mít výborného brankáře, a to my jsme měli. Veronika Hrdličková se předvedla jako opravdová opora. Děvčata zapomněla na slabé předcházející výkony, výborně bránila a skvělá Veronika v bráně to pohlídala. Když se ještě v půli zápasu prosadila Eliška Myslivečková, naděje byla veliká. Pár šancí na obou stranách zůstalo bez využití a pouhou minutu před koncem se veselským podařilo vyrovnat. A za předvedený výkon se musí uznat, že zaslouženě. Ale minutu před koncem? To zamrzí. Po předcházející remíze Veselí se Soběslaví je v posledním zápase Bechyně - Soběslav jasno: kdo vyhraje, je první, kdo prohraje, je třetí a při remíze bude jásat Veselí. Ještě před začátkem se domluvilo, že kvůli slunci proti jedné brance se bude hrát 2x10 minut. Únava už je znát na všech holkách, ale zápas je to ohromně bojovný. Základní čtyřka Eliška Myslivečková - Eva Kalinová - Kája Vopičková - Míša Šedivá si klasicky vybírá slabší chvilku a dostáváme dost nešťastný gól. Když už se poločas dostal do posledních vteřin, přišla bomba z dálky Karolíny Vopičkové, která neomylně zapadla ke vzdálenější tyči. Nádhera! Honem napít, malinko vydechnout a finále pokračuje. Nikdo nemá navrch, boj se přelévá od branky k brance, je to napínavé! Eva je na tom evidentně nejhůř, musí střídat. A teď přišel skvělý tah! Místo ní přišla Simona Koudelková. Rychlý řízek, který si s tím, že se hraje finále, nějak hlavu neláme. Tenhle obránce, prvák a nováček, to v poslední minutě zametl u zdi, odražený míč se dostal k Míše Šedivé, ta našla fantastickou uličku skrz celý tým soupeře a Eliška Myslivečková stála sama s míčem před brankou! Těch několik okamžiků, než si míč stopla a šoupla ho do branky, bylo nekonečných. Časomíra ukazovala 18 vteřin do konce! Zklamané soupeřky už jen sklopily hlavy a byl konec. Zápasu i turnaje, kde jsme konečně zlomili prokletí, kdy nám kolikrát chyběl k prvnímu místu jen krůček a ne a ne ho udělat. Konečně jsme zase v Soběslavi vyhráli, poprvé od roku 2008! Oranžová hromada našich štěstíčkových dresů „SUPŠ - Reality Horňák“ po závěrečném hvizdu byla plná ohromné radosti.

Vánoční turnaj v soběslavské hale 17. 12. 2013

Máme-li hodnotit, je fakt, že se hra postupně lepšila. Velké zmatky a díry v obraně z prvního zápasu mizely a v útoku se celkem slušně dařilo přehrávat soupeřky a dostávat se kombinačně do dobrých šancí. Ale pak je proměnit, to je děs! Nejde se ale zlobit na holky, když si vybavíme, co se děje na ligových hřištích. Buďme rádi, že to holky hrají alespoň takhle!

A jednotlivci? Výborná byla brankářka Veronika Hrdličková a na vyhraném turnaji má velikou zásluhu. V poli se vystřídaly všechny holky a všechny zahrály dobře. Základní čtyřce patří velké uznání. I když se moc nedařilo, bojovaly. Střelce Evu Kalinovou tentokrát úspěšně nahradila Eliška Myslivečková. Náš úspěch ale byl hlavně dílem výborné obrany, především Károlíny Vopičkové a Míši Šedivé. Skvěle bránily a podělily se i o polovinu našich gólů!

Naše sestava: Veronika Hrdličková v brance, Lenka Čupová, Evča Kalinová, Simona Koudelková, Eliška Myslivečková, Barbora Picková, Míša Šedivá, Magda Tonková, Kristýna Vacková, Tereza Valhová, Karolína Vopičková © a vedoucí a organizátoři turnaje Vratislav Šťastný, Štefan Bernáth a Milan Vágner.

Turnaj tedy vyhrál tým SUPŠ Bechyně, druhé místo jelo do Veselí, třetí zůstalo smutným Sobíkům, čtvrté si odvezly zdravotnice do Tábora a na pátém skončil loňský vítěz z Jindřichova Hradce.

Na závěr byly ještě vyhlášeny i kategorie jednotlivců. Miss turnaje se stala Šárka Kočová z OA Jindřichův Hradec, nejlepším střelcem byla s 10 góly Simona Marková z Veselí, nejužitečnější hráčkou Pavla Poláková ze Soběslavi a nejlepší brankářkou byla zaslouženě naše Veronika Hrdličková. Turnaj byl výbornou akcí. Přinesl náramnou snahu a bojovnost všech družstev. Všem dívkám také patří uznání a poděkování. Všechny skvěle reprezentovaly své školy.

Vánoční turnaj v soběslavské hale 17. 12. 2013Vánoční turnaj v soběslavské hale 17. 12. 2013Vánoční turnaj v soběslavské hale 17. 12. 2013
Miss turnaje Šárka Kočová (OA J. Hradec), nejlepší střelkyně Simona Marková (Veselí nad Lužnicí)
a nejlepší brankářka turnaje Veronika Hrdličková (Bechyně). (Foto: Archív školy)

Sled zápasů:
SUPŠ - Zdrávka 3 : 0 (1 : 0 Myslivečková, 2 : 0 Šedivá, 3 : 0 Myslivečková)
Jindřichův Hradec - Soběslav 0 : 4
Zdrávka - Veselí 2 : 7
SUPŠ - Jindřichův Hradec 6 : 2 (1 : 1 Vopičková, 2 : 1, 3 :  1 Šedivá, 4 : 1 Kalinová, 5 : 1 Vopičková, 6 : 2 Myslivečková)
Veselí - Soběslav 1 : 1
Zdrávka - Jindřichův Hradec 3 : 2
SUPŠ - Veselí 1 : 1 (1 : 0 Myslivečková)
Soběslav - Zdrávka 1 : 0
Jindřichův Hradec - Veselí 0 : 12
SUPŠ - Soběslav 2 : 1 (1 : 1 Vopičková, 2 : 1 Myslivečková)

Tabulka turnaje

Soběslav
2013
OTŽP
Veselí
SZŠ
Tábor
OA
J. Hradec
SUPŠ
Bechyně
Gymnáz.
Soběslav
skóre body pořadí
OTŽP
Veselí
Vánoce
2013
7 : 2 12 : 0 1 : 1 1 : 1 21:4 8 2.
SZŠ
Tábor
2 : 7 Vánoce
2013
3 : 2 0 : 3 0 : 1

5:13

3 4.
OA
J. Hradec
0 : 12 2 : 3 Vánoce
2013
2 : 6 0 : 4 4:25 0 5.
SUPŠ
Bechyně
1 : 1 3 : 0 6 : 2 Vánoce
2013
2 : 1 12:4 10 1.
Gymnáz.
Soběslav
1 : 1 1 : 0 4 : 0 1 : 2 Vánoce
2013
7:3 7 3.

Naše úspěšné střelkyně: 1 - Kalinová, 3 - Šedivá, Vopičková, 5 - Myslivečková

Vratislav Šťastný, trenér FC DM Bechyně