DÍVČÍ KOPANÁ

Vánoční turnaj v Soběslavi 19. 12. 2017

Tradičně v předvánočním čase se hrál už 12. ročník turnaje v dívčím fotbale. V krásné soběslavské hale si dala dostaveníčko stejná sestava jako loni, tedy Gympl Soběslav, ZŠ Chrášťany, Zdrávotní škola Tábor, OA J. Hradec a SUPŠ Bechyně, jen EP Veselí chybělo. Hrálo se jako vždycky 4 hráčky v poli + brankářka a 1 x 20 minut.

Místo svižného uhánění se ploužíme po zmrzlé silnici, na bruslích bychom tam snad byli dřív. Všechno dobře dopadlo, v 8.00 je všechno připraveno, můžeme začít. Moc nás mrzí nemoc Elišky Bečkové a nevolnost Simči Makovcové, zato se radujeme z uzdravení Terky Kopecké.

Po krátkém úvodním slově se turnaj hned rozjíždí. Začínáme s domácím gymplem  a přes věčné obavy z prvního zápasu máme šance a hrajeme docela pěkný fotbal. Až na to tradiční proměňování šancí. Dokonce jsme nedali ani penaltu. Vzadu ale hrajeme naprosto spolehlivě. Pravidelně se střídá trojice Ivetka Matoušová, Terka Kopecká a Niki Kášková  a všechno s naprostým přehled em jistí z brány Iva Šimečková. Nedovolily Sobíkům nic! Rozhodnutí přinesla 11. minuta. Eny Turková frnkla obraně a pohotově zavěsila.

Vánoční turnaj v Soběslavi 19. 12. 2017Vánoční turnaj v Soběslavi 19. 12. 2017Vánoční turnaj v Soběslavi 19. 12. 2017

Ve druhém zápase jdeme na obchodku z J. Hradce. Vysoké urostlé holky zírají, jak se valí útok za útokem na jejich bránu. Sice dost dlouho bez efektu, v 9. minutě ale Eny Turková báječně přistrčila mičudu Nikče Pazderové a ta to v pohodě zametla do brány. Klid nastal až závěr zápasu, kdy se v 16. a 19. minutě prosadila Eny a bylo z toho krásných 3:0.

Třetí kolo přineslo v podstatě finále. Vzhledem k tomu, že zdrávka senzačně remizovala se ZŠ Chrášťany a víře, že my je porazíme, stačila nám k výhře v turnaji remíza. Hned ve 3. minutě jsme ale dostali góla! Nepovedený odkop a nejlepší hráčka zdrávky sólo proměnila. Zdravotnice se ani nestihly doradovat a bylo vyrovnáno. Eny vlítla do mumraje před bránou a bylo 1:1. Přestože už gól nepadl, bylo to napínavé až do konce. My jsme úspěšně šance zahazovali, zdravotnicím všechny naděje mařila skvělá Iva v bráně. Šance na výhru měly oba týmy, konečná remíza ale byla zasloužená.

V posledním kole se ZŠ Chrášťany nesmíme prohrát, ale obavy jsou pryč velice rychle. Ve třetí minutě potvrdila nejlepšího střelce turnaje Eny a za další tři minuty dala krásnou ránou z dálky svůj první soutěžní gól Niki Kášková. Tím bylo rozhodnuto a zápas mohly dohrát Adélka Ležáková a Katka Švecová, které se v průběhu napínavých předcházejících zápasů na hřiště nedostaly, a chybělo jen malinko a mohly se obě zapsat mezi střelce.

Co ostatní týmy? Sobíkům se nedařilo a Hradec taky neodehrál standart. Zdrávka až na nečekanou remízu s Chrášťanama hrála dobře. Naše maličký kamarádky z Chrášťan urputně bojovaly a vesele proháněly „velké“ holky. Prohrály jen s námi, s ostatními uhrály báječné remízy.

U nás byla v útoku jasnou jedničkou Eny Turková a výborně jí sekundovaly Barča Benešová, Niki Pazderová a Míša Brabencová. Suprově zahrály holky v obraně Ivetka Matoušová, Niki Kášková a především Terka Kopecká. Největší hvězdou byla jednoznačně Iva Šimečková v bráně.

Vánoční turnaj v Soběslavi 19. 12. 2017Vánoční turnaj v Soběslavi 19. 12. 2017Vánoční turnaj v Soběslavi 19. 12. 2017

Na 5. místě tentokrát skončili domácí Sobíci, na 4. místě šikulky z Chrášťan, 3. místo jelo do J. Hradce, 2. místo si odvezla Zdrávka a pro vítězný diplom si šla naše nová kapitánka Terka Kopecká.

Na závěr byly ještě vyhlášeny i kategorie jednotlivců. Nejužitečnější hráčkou byla Sabina Domínová z Chrášťan, MISS turnaje Natálie Jindrová ze Soběslavi, nejlepší brankářkou naše Iva Šimečková a nejlepším střelcem naše Eny Turková (5 gólů).

Vánoční turnaj v Soběslavi 19. 12. 2017Vánoční turnaj v Soběslavi 19. 12. 2017Vánoční turnaj v Soběslavi 19. 12. 2017

Turnaj byl jako vždycky výbornou akcí. Přinesl náramnou snahu a bojovnost všech družstev. Všem holkám také patří uznání a poděkování. Všechny parádně reprezentovaly své školy.

Naše sestava: Barbora Benešová, Michala Brabencová, Nikola Kášková, kapitán Tereza Kopecká, Adéla Ležáková, Iveta Matoušová, Nikola Pazderová, Iva Šimečková, Kateřina Švecová, Eny Turková, marodi fotografové Barbora Dohnalová a Nikola Šmídová; Štefan Bernáth, Milan Vágner a Vratislav Šťastný.
Naši úspěšní střelci: Eny Turková - 5, Niki Pazderová - 1, Niki Kášková - 1

Sled zápasů:

Bechyně - Soběslav 1 : 0
J. Hradec - Zdrávka 0 : 1
Soběslav - Chrášťany 1 : 1
J. Hradec - Bechyně 0 : 3 (2 Turková, Paderová)
Zdrávka - Chrášťany 1 : 1
J. Hradec - Soběslav 3 : 2
Zdrávka - Bechyně 1 : 1 (Turková)
Zdrávka - Chrášťany 1 : 1
J. Hradec - Soběslav 3 : 2
J. Hradec - Chrášťany 3 : 3
Zdrávka - Chrášťany 1 : 1
J. Hradec - Soběslav 3 : 2
Soběslav - Zdrávka 1 : 2
Bechyně - Chrášťany 2 : 0 (Turková, Kášková)

Tabulka

Soběslav Gymnázium Soběslav OA J. Hradec Zdrávka Tábor SUPŠ Bechyně ZŠ Chrášťany Body Skóre Pořadí
Gymnázium Soběslav

****

2 : 3 1 : 2 0: 1 1 : 1 1 4 : 7 5.
OA
J. Hradec
3 : 2

****

0 : 1 0 : 3 3 : 3 4 6 : 9 3.
Zdrávka Tábor 2 : 1 1 . 0

****

1 : 1 1 : 1 8 5 : 3 2.
SUPŠ Bechyně 1 : 0 3 : 0 1 : 1

****

2 : 0 10 7 : 1 1.
ZŠ Chrášťany 1 : 1 3 : 3 1 : 1 0 : 2

****

3 5 : 7 4.