DÍVČÍ KOPANÁ

Středoškolská futsalová liga v Českých Budějovicích 2. 12. 2013

Českomoravský fotbalový svaz ve spolupráci s MŠMT pořádá celostátní soutěž středních škol v sálovém fotbale - Středoškolskou ligu. V pondělí 2.12.2013 se ve sportovní hale v Českých Budějovicích hrál turnaj jihočeské divize za účasti dívčích družstev SŠO České Budějovice, SŠ OSaP a VOŠ Kněžskodvorská České Budějovice a  SUPŠ Bechyně. Do dalšího kola postupovaly první dva týmy. 

Středoškolská futsalová liga v Českých Budějovicích 2. 12. 2013
Družstvo SUPŠ Bechyně,
Středoškolská liga ve futsalu, 2. 12. 2013.
(Foto: Archív školy)

SUPŠ Bechyně – SŠO České Budějovice 3:1 (2:0)
První zápas sezóny, neznámý soupeř, neznámá hala - dost na to, aby bylo čeho se bát. Přesto, že holky umějí hrát lepší zápasy, nebylo to tak zlé. Štěpánka Rolniková v brance byla v pohodě, pro jistotu jsme dali do obrany jistotu Káju Vopičkovou a s ní brouska Verču Hrdličkovou a vepředu začaly Eli Myslivečková s Evičkou Kalinovou. Po chvilce rozkoukávání už jsme mohli jásat. Evička se nejlíp zorientovala v chumlu před brankou a zavěsila. Soupeř se pak dostal do menšího tlaku, ale obrana moc nedovolila a Štěpánka všechno pochytala. Chvíli před půlí jsme přitlačili my a po krásné střele Káji jsme jásali, jenže sudí nereagoval, a tak jsme si pořádně mohli zařvat až po dorážce Elišky. Eliška potom říkala, že Káji střela už byla tak půl metru za čárou! Ještě že nejásala a kopla to tam. Postupně se dostaly do hry i další holky. Výborně zapadla mezi starší holky Míša Šedivá a podařenou premiéru zažila i Simi Koudelková a ani Barčí Picková se neztratila. Do druhého poločasu soupeř nastoupil s odhodláním, značně přitvrdil a zrychlil. A taky se mu za chvíli podařilo snížit, i když šmudlou neskutečnou. Naštěstí to naše holky povzbudilo, začaly zase hrát a o výsledek jsme se dlouho obávat nemuseli. Evička si naběhla na zadní tyčku a jásali jsme potřetí. Do konce bylo ještě pár šancí (spíš náznaků) na obou stranách, ale skóre už se neměnilo. Zasloužená výhra.

SŠ OSaP a VOŠ České Budějovice - SŠO České Budějovice  6:0 (6:0)
Tady bylo jasno hned. V celku OSaP a VOŠ hrála nám už známá holka ze Sparty a nebylo se velice rychle o čem bavit. Vzala si míč a prostě popoběhla a dala gól. Stav první půle mluví jasně – 6:0. A ve druhý půli nehrála a stav taky mluví jasně - 0:0! Nám to bylo jasný - šetřila se na nás!

SUPŠ Bechyně - SŠ OSaP a VOŠ Č.Budějovice  0:6 (0:3)
A Sparťanka kralovala dál, jenže už ne tak suverénně. Postavily jsme na ní Káju a už to nebyla zdaleka taková samozřejmost. O všem vypovídá i fakt, že tenhle zápas odehrála celý až na asi 3 minuty před poločasem. My jsme bojovali, ale na Sparťanku jsme prostě neměli. Ale šanci na gól jo, jenže Eliška se toho tak lekla, že to šoupla brankářce rovnou do náruče! Škoda, ten gól jsme si zasloužili. Tady v tom zápase jsme zažili i těžkou chvilku, když Štěpánka dostala zblízka bombu a vyrazilo jí to dech. Naštěstí byla hnedle v pořádku, ale na zbytek zápasu šla do brány v pohodě Žába.

A hodnocení? Na Sparťanku jsme neměli. Zajímavé by ale mohlo být měření, kdyby hrály bez ní. Jenže jí měly! A zápas s druhou budějovickou školou byl dobrou prověrkou. Soupeřky byly sice v soutěži nováčky, ale hrály bojovně a s nadšením. Sympatický soupeř. Našim holkám se už skoro tradičně moc nedařilo, o to je postup do další fáze cennější. Štěpánce nelze vytknout nic. Hvězdou obrany byla Kája a její podpora útoku byla taky fajnová. Navíc odehrála všechno bez střídání. Verča byla spolehlivá v obraně i v bráně. Vepředu stálice Evička s Eliškou uhrály svoje, i když už jsme je viděli hrát líp. Naštěstí se prosadily gólově. Barčí Picková se při premiéře evidentně bála, ale bojovala. To v obraně si Míša Šedivá a Simi Koudelková své odehrály naprosto v pohodě a výborně. Ostatní se na hřiště tentokrát nedostaly, ale byly připravené: Lenka Čupová, Terka Fröhrová, Barča Jarošová, Majda Tonková. Jejich šance brzy přijde. V rámci tradičního hodnocení je nutné přiznat, že nejlepší hráčkou byla tentokrát Kája Vopičková. Naše štěstíčkové orange dresy „SUPŠ - Reality Horňák“ se po dlouhých pěti letech zase představí v divizním finále!!!

Tabulka turnaje

ČB
2. 12. 2013
SŠO
České
Budějovice
SŠ OsaP
a VOŠ ČB
SUPŠ
Bechyně
skóre body pořadí
SŠO
České
Budějovice
SFL 0 : 6 1 : 3 1 : 9 0 3.
Š OsaP
a VOŠ ČB
6 : 0 SFL 6 : 0 12 : 0 6 1.
SUPŠ
Bechyně
3 : 1 0 : 6 2013/14 3 : 7 3 2.

Vratislav Šťastný, trenér FC DM Bechyně