DÍVČÍ KOPANÁ

STŘEDOŠKOLSKÁ FUTSALOVÁ LIGA V BECHYŇSKÉ HALE 6. 12. 2012

Českomoravský fotbalový svaz ve spolupráci s MŠMT pořádá celostátní soutěž středních škol v sálovém fotbale - Středoškolskou ligu. Ve čtvrtek 6. 12. 2012 se v hale 2. ZŠ v Bechyni hrál turnaj jihočeské divize za účasti dívčích družstev OA Jindřichův Hradec, SŠ OSaP a VOŠ Kněžskodvorská České Budějovice a domácí SUPŠ Bechyně. Do dalšího kola postupoval pouze vítězný tým.


SUPŠ Bechyně - OA Jindřichův Hradec 4 : 1 (2 : 1)

Neuvěřitelný začátek přinesl dvoubrankové vedení. Dvakrát utekla Kája Vopičková po pravém křídle a její super centry neomylně proměnila Eliška Myslivečková. Za dvě minuty 2:0! Představa, že to tak bude pokračovat ale byla velice naivní. Šancí hromada veliká, ale zeď za bránou by mohla vyprávět. Když pak jeden z mála protiútoků zakončily soupeřky pěknou ranou, začali jsme se o výsledek obávat. Jindřichohradecké házenkářky přitvrdily a naše dívky si s tím evidentně nevěděly rady. Jediná Veronika Hrdličková se nedala, zavzpomínala také na svou házenkářskou minulost a na hřišti jiskry jen létaly. Chvílemi to bylo docela maso! Stále jsme měli herně i počtem šancí jasně navrch, ale potvrzení přišlo až v závěru. A jako přes kopírák! Karolína opět zprava našla Evu Kalinovou a ta zblízka všechno prošila. Těsně před koncem si to Eva ještě zopakovala, jen jí navlas stejnou přihrávku naservírovala Eliška Myslivečková. Nakonec tedy dobrých 4:1, ale těch neproměněných jasných šancí bylo až moc.


SŠ OSaP a VOŠ Č.Budějovice - OA J.Hradec 17 : 3 (10 : 1)

Tady bylo jasno hned. V budějovickém celku hrála dívka ze Sparty a prý i reprezentace a bylo to znát. Vzala si míč, prostě popoběhla a dala gól. Anebo na nějakou spoluhráčku zavolala, ať jde s ní, ukličkovala všechno v cestě a předložila to pár centimetrů před brankovou čáru k jednoduché dorážce. A ostatní spoluhráčky jí dělaly celkem šikovný kompars. Skóre utěšeně narůstalo a hradecké góly vycházely spíš z náhody.

 

SUPŠ Bechyně - SŠ OSaP a VOŠ Č.Budějovice 0 : 11 (0 : 8)

Sparťanka kralovala dál. Když pak ve druhé půli nehrála, byl úsek bez ní rovnocenný a 0 : 0. Pak se zvedla z lavičky, dala v klidu 3 góly a šlo se do sprch. Byla radost se na její hru podívat. Dala nám 9 kusů v naprosté pohodě.


A hodnocení? Na budějovické dívky jsme kvůli Sparťance jasně neměli. Zajímavé by ale mohlo být měření, kdyby hrály bez ní. Jenže jí měly! A zápas s OA Jindřichův Hradec byl dobrou prověrkou. Hradecké dívky, většinou házenkářky, se s tím moc nepáraly. Náš tým se s tím dost těžko vyrovnával a nápravu zjednala dost razantně až zmíněná Veronika Hrdličková. Potěšilo nás, že jsme je docela jasně přehráli, ale ty nevyužité šance mrzí. Celý turnaj jsme odehráli s Veronikou Gigalovou v bráně a před ní se vystřídaly Veronika Hrdličková, Eva Kalinová, Andrea Malkusová, Eliška Myslivečková, kapitánka Tamara Patryová a Karolína Vopičková. Na lavičce ještě byly připravené Bára Jarošová, Nancy Králová, Katka Levá, Bára Mráčková, Štěpánka Rolniková, Zuzka Soukupová, Míša Šedivá, Magda Tonková a Kristýna Vacková. Všechny odehrály svůj standard, nejlepší asi byla Tamka Patryová, která jediná odehrála celý turnaj bez střídání!

Opět jsme vytáhli naše štěstíčkové orange dresy „SUPŠ - Reality Horňák“. Do divizního finále jsme sice nepostoupili, ale dobře jsme reprezentovali naší školu a dlouholetou tradici bechyňského dívčího fotbalu.

Vratislav Šťastný, trenér FC DM Bechyně