DÍVČÍ KOPANÁ

SOUSTŘEDĚNÍ V MLADÉ VOŽICI 15. - 18. 11. 2012

Na soustředění v Mladé Vožici už jsme byli třikrát. Je to tam parádní, tak jsme to domluvili a těšili jsme se zas. Aby se naše herní úroveň zlepšovala, musí se také trénovat. A upřímně - jednou v týdnu hodina a půl v plné hale není zrovna moc.  Prostě jsme chtěli naše snažení co nejvíc posunout a urychlit.  Dívky nabídku přijaly jako vždycky s nadšením, rodiče nebyli proti, vstříc nám vyšlo vedení školy a také pan starosta a správce haly ve Vožici. Paráda!

SOUSTŘEDĚNÍ V MLADÉ VOŽICI 15. - 18. 11. 2012SOUSTŘEDĚNÍ V MLADÉ VOŽICI 15. - 18. 11. 2012SOUSTŘEDĚNÍ V MLADÉ VOŽICI 15. - 18. 11. 2012
SOUSTŘEDĚNÍ V MLADÉ VOŽICI 15. - 18. 11. 2012
SOUSTŘEDĚNÍ V MLADÉ VOŽICI 15. - 18. 11. 2012SOUSTŘEDĚNÍ V MLADÉ VOŽICI 15. - 18. 11. 2012
Soustředění v Mladé Vožici, listopad 2012. (Foto: Vratislav Šťastný, Štefan Bernáth)

Příjemné starosti s přípravami kazily omluvenky účastnic. Kvůli blížícímu se maturitnímu plesu odpadly čtvrťačky Tamara Patryová a Veronika Hrdličková, kvůli autoškole  Eva Kalinová a jiné akce měla doma Kateřina Levá a Veronika Gigalová. Nevyšel nám tentokrát ani loňský výborný nápad s kuchařkou - všechny tři oslovené postupně také odpadly. Ve čtvrtek 15.11. ráno tedy odjely na nákup Karolína Vopičková a Nancy Králová a do dalších aut se s hromadou bagáže namačkaly Andrea Malkusová, Eliška Myslivečková, Kristýna Vacková a prvačky Barbora Jarošová, Barbara Mráčková, Štěpánka Rolniková, Zuzana Soukupová, Michela Šedivá a Magda Tonková. Navíc s námi ještě vyrazila i loňská maturantka Martina Hliňáková a hodně při tréninkách pomohla. Celou akci a její náplň zajistili trenéři Štefan Bernáth a Vratislav Šťastný. S dopravou do Mladé Vožice nám pomohl kamarád Honza Malý.

Ve Vožici nás jako vždy vítalo pošmourno, taky jak jinak v listopadu. Nám to ale nevadilo! Honem jsme vybalili „kuchyni“, absolvovali pár slov na úvod a už jsme se hrnuli zabydlovat do posilovny. Judistické žíněnky tradičně posloužily za pohodlné postele a žádné prostoje, rovnou na hřiště. A kolotoč tréninků začal. Trénovali jsme dopoledne i odpoledne kolem dvou a půl hodiny, v pátek ještě přes hodinu večer, takže jsme měli za tyhle čtyři dny nahráno víc, než jinak za tři měsíce. Byl to opravdu slušný zápřah. Dívky ale výborně makaly a zlepšení na sebe nedalo dlouho čekat. U některých byl za ty čtyři dny fotbalový posun hodně znát.

Vařili jsme si v klubovně na malinkém vařiči, měli jsme málo nádobí, ale vždycky to byla dobrota. Všechny holky byly ochotné pomáhat šéfové kuchyně Karolíně Vopičkové. Všechno zvládla v naprosté pohodě a hlavně – všechno bylo výborné! Prostě šikulka! V pátek si měl za náma přijet zahrát jako vždycky Evžen Kotouč. Tentokrát mu to nevyšlo, tak aspoň létaly éterem zdravice. Počasí bylo bídné a nám se vůbec nechtělo ven, a tak jsme tentokrát ani nebyli na tradiční procházce. Zato jsme hráli všelijaké hry a hlavně jsme mezi tréninky fandili našim tenistům při jejich vítězném tažení za získáním slavného Davis Cupu. A legrace byla pořád veliká. Bylo nám moc dobře, no príma parta. Prostě pohoda! Všem se líbilo a jak to půjde, určitě chceme jet někdy brzy zase!

Vratislav Šťastný, trenér FC DM Bechyně