DÍVČÍ KOPANÁ

PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ V BECHYŇSKÉ HALE 10. 2. 2016

SUPŠ Bechyně - 2. ZŠ Bechyně 6 : 1 ( hrálo se 3x20 minut; 4:1, 2:0, nehrálo se )

Branky: Schwarzová 1:0, 2:0, Tonková 3:0, Bečková 4:1, Turková 5:1, 6:1

Sestava: branka: Iva Šimečková, v poli: Eliška Bečková, Markéta Kodymová, Veronika Kunešová, Nikola Pazderová, Veronika Schwarzová, Aneta Turková, Magdaléna Tonková ©.

Po půlročních odkladech se nám konečně podařilo sehrát přáteláček se základkou. A když už jsme se konečně sešli, oba týmy byly značně nekompletní kvůli nepříjemným chřipkám. Jako loni! Domluvili jsme se tedy, že budeme hrát 3x 20 minut, aby bylo víc přestávek.

Náš tým s jedinou čtvrťačkou (Majda) překvapivě nezkazil začátek. Naopak. Hned z prvního útoku se Verča Schwarzová prodrala obranou a zavěsila (1:0). Během chvíle Verča napálila od stěny pecku před branku a od nohy bránící hráčky se míč odrazil do brány (2:0). Pak byla chvíli gólová pauza, ale bylo se na co dívat. Mládežnice bojovaly a my s radostí sledovali, že naše holky nespí a jdou bojovně do soubojů. Nejlepší jsou v tomhle jasně Eny Turková a Markéta Kodymová, které strhly i ostatní. Pěknou zpětnou přihrávku proměnila Majda Tonková (3:0) a pak hezkou akci zakončila ZŠ povedenou střelou na zadní tyč (3:1). Všechno ostatní řešila Iva v bráně naprosto s přehledem a ještě vysouvala naše útočníky do brejků. Chvíli před koncem první části vzala Eliška míč ještě na naší polovině a když se před ní obrana rozevřela, vyrazila středem. Na brankovišti napřáhla a krásna střela k tyči znamenala její první reprezentační gól (4:1). Gratulujeme! Po půli jsme zase dělali z brankářky ZŠ nejlepší hráčku. Kolem 30. minuty proměnila během chvíle dva urputné souboje před bránou Eny Turková (5:1, 6:1) a hlavně ten druhý do vinglu se moc líbil. Když už se zdálo, že dáme přestávku, při nenápadném souboji před bránou ZŠ se kácí Veronika Schwarzová a bolestný křik a pláč všem berou pohodu. Noha pod pravým kolenem bolí a je třeba něco podniknout. Končí nejen třetina, ale i zápas. Veroniku nakládá do auta fanoušek ZŠ, převeze ji na sídliště a tam si pěkně přesedne do auta k Vráťovi a spolu s hodným doprovodem Eny Turkové a Verči Kunešové uhání do nemocnice v Táboře. Zlomené nic, zato vnitřní vaz pod pravým kolenem je natržený nebo dokonce přetržený. Na měsíc ortéza a pak se uvidí. Tak takhle skončil dlouho očekávaný přátelák.

A hodnocení? Těšilo nás, že holky bojují. Výborná byla Iva v bráně a poraněná Veronika v útoku, dobře zahrály holky vzadu - Majda, Eliška a hlavně Markéta, bojovnou a dobrou premiéru si odbyly Verča Kunešová a Nikola Pazderová. Nejlepší naší hráčkou byla Eny Turková.

Vratislav Šťastný, trenér FC DM