DÍVČÍ KOPANÁ

PŘÍPRAVNÉ SOUSTŘEDĚNÍ V MLADÉ VOŽICI 3. - 6. 11. 2011

Už jsme byli na soustředění v Mladé Vožici dvakrát a protože se nám tam vždycky moc líbilo, domluvili jsme to zase. Čeká nás další ročník středoškolské ligy, a tak je jasné, že starší holky museji potrénovat a mladší zase něco na začátku „nahnat“. Prostě jsme chtěli naše snažení co nejvíc posunout a urychlit. V plné tělocvičně je jeden a půl hodiny týdně opravdu málo. Holky nabídku přijaly jako vždycky s nadšením, rodiče náš nápad také podpořili, vstříc nám vyšlo vedení školy a také pan starosta a správce haly ve Vožici. Paráda! No a pak už začaly příjemné starosti s přípravami. Samozřejmě, že pár lidiček z různých důvodů bohužel odpadlo, ale sestava byla slušná a mohlo se vyrazit. Jely třeťačky Tamara Patryová, Veronika Hrdličková a Simona Michalovová, druhačky Katka Levá, Eliška Myslivečková, Veronika Stašová a Karolína Vopičková a prvačky Nancy Králová a Týnka Vacková. Navíc s námi vyrazila i letošní maturantka Martina Hliňáková a hodně při trénincích pomohla. V sobotu ráno pak za námi ještě přijela Eva Kalinová. Navíc jsme s sebou vzali na vaření a všechno kolem Barboru Hátleovou, což se ukázalo jako výborný nápad.  Bára je nejen fajn parťák, ale také šikovná kuchařka. Vařili jsme si v klubovně na malinkém vařiči, měli jsme málo nádobí, ale vždycky to byla dobrota. Nejvíc nám od Bary chutnal guláš a pomazánka. Ty byly na Řád zlaté vařečky! Ale dobré bylo vlastně všechno. A Bára zvládla chystat i diety! No machr!Celou akci a její náplň zajistili trenéři Štefan Bernáth a Vratislav Šťastný, s dopravou do Vožice nám pomohl Jaroslav Mrzena a zpátky pak Milan Vágner.

Ve Vožici nás sice vítalo pošmourno, ale to nám nevadilo. Pomohli jsme vybalit Barboře „kuchyni“, absolvovali úvodní slovo a zabydleli jsme si  posilovnu. A žádné prostoje, rovnou na hřiště. Naštěstí jsme nic nezapomněli jako loni (míče!!), a tak mohli trénovat všichni. Trénovali jsme dopoledne i odpoledne kolem dvou a půl hodiny, takže jsme měli za čtyři dny nahráno víc, než jinak za tři měsíce. Byl to opravdu slušný zápřah a zlepšení na sebe nedalo dlouho čekat.

V pátek si měl za námi přijet zahrát jako vždycky Evžen Kotouč. Tentokrát mu to nevyšlo, tak alespoň létaly éterem zdravice. V pátek večer se vypravilo několik bowlinguchtivých na náměstí, v objektu ovšem probíhal veliký pokerový turnaj a bowling byl zavřený. Po sobotním dopoledním tréninku a obědě jsme pak šli obhlédnout Vožici. Podívat se, kde to vůbec jsme a hlavně taky konečně trochu vyvětrat. Procházka byla fajn  a pomohla odreagovat. Večerní trénink byl asi nejlepší ze všech.

Večery jsme trávili v klubovně nebo v „ložnici“ a legrace byla pořád veliká. Jen jsme se shodli, že se podstatně méně zpívalo s kytarou. Škoda, ale celkovou pohodu to nenarušilo. Bylo nám moc dobře, prostě prima parta. Pohoda, všem se líbilo a určitě chceme jet někdy brzy zase!

Vratislav Šťastný, trenér FC DM