DÍVČÍ KOPANÁ

6. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 2012

Konečně!! Těch vykřičníků by tam klidně mohlo být i víc. Konečně dívky zlomily prokletí nervozity a smůly a turnaj pozásluze vyhrály. I na předešlých akcích hrály nejlepší fotbal, co to ale bylo platné, když to prostě nedokázaly výsledkově. Až teď hrály to, co dovedou a bylo to s plnou parádou. Ale postupně.

Už tradičně jsme neriskovali nepřízeň počasí a neváhali jsme uspořádat turnaj v hale. Velký dík patří „staré škole“, v jejiíž hale se turnaj hrál. Hrály staré známé týmy ze soběslavského gymnázia, táborské zdravotky, „životního prostředí“ z Veselí, 2. ZŠ Bechyně a SUPŠ Bechyně. Mrzelo nás, že nemohla přijet prima parta z jindřichohradecké obchodní akademie, kterou jsme nově vzali mezi sebe na Vánočním turnaji v Soběslavi.

6. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 20126. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 20126. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 2012
6. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 20126. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 20126. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 2012
Jarní turnaj v bechyňské hale 26. 4. 2012 - družstva (foto: Vratislav Šťastný)


A mohlo se hrát. Hrálo se 4 hráčky v poli + brankář na 2 x 10 minut.

Zdrávka Tábor - SUPŠ  0 : 1 (0 : 0)
Žádný předpokládaný lehoučký „rozpink“ na úvod, ale docela fofr. Zdravotnice se s tím nijak nepáraly a braly to pěkně zostra. Naše holky měly tradičně pomalejší rozjezd a Veronika Gigalová v bráně musela hasit. Pomalu se naše mašinka začala rozjíždět, ale všechny šance zůstaly bez využití. O našem zaslouženém vítězství nakonec rozhodla Eliška Myslivečková. Protáhla se kolem zdi a napálila odražený míč do sítě. Vydřené vítězství.

Gymnázium Soběslav - 2. ZŠ Bechyně  3 : 1
Známé bojovnice ze ZŠ hrály ustrašeně a dívky ze „Sobíku“ celkem v pohodě vyhrály!

ŽP Veselí - Zdrávka Tábor  0 : 0
Urputný boj, halda šancí a zasloužená remíza. Jediný zápas bez gólů!

ZŠ Bechyně - SUPŠ  0 : 4  (0 : 2)
To byl fofr! Keramičky si evidentně chtěly spravit chuť z ne moc povedeného zápasu se Zdrávkou a odnesl to tým ZŠ. Jeden útok za druhým a rána za ranou na branku ZŠ. Zápas v podstatě rozhodly holky v obraně. Po zpětné přihrávce trefila parádně vingl Veronika Hrdličková a druhou „zpětnou“ prošila Tamara Patryová. Ve druhé půli pak všechny naděje sebrala ZŠ dvěma góly pohotová Eva Kalinová a bylo plno radosti .

Gymnázium Soběslav - ŽP Veselí  2 : 2
Zápas napínavý od začátku do konce, ale holky z Veselí asi měly na víc.

Zdrávka Tábor - 2. ZŠ Bechyně  4 : 1
Celkem vyrovnaný zápas s neuvěřitelně krásnými góly. Holky ze Zdrávky trefily báječně třikrát čistý vingl, no paráda! 

ŽP Veselí - SUPŠ Bechyně  1 : 4  (1 : 2)
Jediná chvilková nepozornost Veroniky Gigalové v bráně zapříčinila jediný náš obdržený gól, ale holky vepředu jednoznačně ukazovaly, že se nic neděje. Opět rozebíraly obranu soupeřek a pálily o sto šest. Když se konečně trefila Károlína Vopičková a chvíli po ní i Eliška Myslivečková, bylo vymalováno. Ve druhé půli jasné vítězství dokonala Bára Ješutová a znovu Károlína Vopičková. Jenže jsme se radovali podstatně míň. S poraněnou nohou nedohrál věčný smolař Eva Kalinová.

Gym Soběslav - Zdrávka Tábor  1 : 1
Ve velkém, ohromně bojovném mači šlo o druhé místo a když holky ze Zdrávky vyrovnaly 10 vteřin před koncem zápasu, bylo jasné, že nám už 1. místo nikdo nemůže vzít!

ŽP Veselí - 2. ZŠ Bechyně  0 : 1
Veselí asi fyzicky odpadlo a bojovníčci ze ZŠ braly vítězství. Brankářka bez chyby, vepředu velké nasazení, k tomu trochu štěstíčka a výhra v poslední chvíli přece jen přišla. A zasloužená!

Soběslav - SUPŠ Bechyně  0 : 3  (0 : 2)
Žádné překvapení holky nehodlaly připustit. Napřed se klasicky musely chvíli zastřelovat, ale gólově zakončené narážečky Káji Vopičkové a Elišky Myslivečkové to rychle vyřídily. Radost pak ještě zvedla ve druhé půli svým prvním soutěžním gólem Nancy Králová.

A mohlo se slavit! Konečně zase svítily nad našimi „štěstíčkovými orange dresy SUPŠ - Reality Horňák“ oči s plnou parádou. Holky vyhrály všechny zápasy, dostaly jediný gól, daly jich 12 a výborné bylo, že se o ně podělilo 7(!) dívek. Hrály nejlepší a nejhezčí fotbal. O jejich odstupu od ostatních družstev hovoří získané body - SUPŠ 12, druhá Zdrávka 5. Vítězství v turnaji bylo naprosto zasloužené. V závěru jsme ještě zatleskali MISS turnaje Pavlíně Loumové a nejlepšímu střelci turnaje Šárce Mandíkové (4 góly) - obě ze Soběslavi, nejužitečnější hráčce Žanetě Piklové ze Zdrávky a nejlepší brankářce, naší Veronice Gigalové. V družstvech bylo Veselí páté, čtvrtá byla 2. ZŠ Bechyně, třetí jen o skóre gymnázium ze Soběslavi, druhá zdrávka z Tábora a největší rachot byl, když šla naše kapitánka Tamara Patryová pro vysněné a báječně vybojované první místo. Tak doufejme, že nebudeme muset čekat zas tak dlouho.

6. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 20126. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 20126. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 2012
6. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 20126. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 20126. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 2012
6. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 20126. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 20126. ROČNÍK JARNÍHO TURNAJ DÍVEK 26. 4. 2012
Vyhlášení nejlepších hráček turnaje

Naše vítězná sestava, kde všechny dívky zasluhují velikou pochvalu za výbornou reprezentaci školy: v brance - Veronika Gigalová, v poli - Veronika Hrdličková, Barbora Ješutová, Eva Kalinová, Nancy Králová, Kateřina Levá, Andrea Malkusová, Kristýna Martinovská, Eliška Myslivečková, Tamara Patryová ©, Kristýna Vacková a Karolína Vopičková.

Vratislav Šťastný, trenér FC DM