DÍVČÍ KOPANÁ

11. Jarní pohár - Bechyně 20. 4. 2017

Už dávno se omluvila OA J. Hradec a těsně před turnajem i Veselí, takže budeme po dlouhé době zase jen ve čtyřech. Co se dá dělat. Každopádně přijela táborská zdravotka, chrášťanská ZŠ, jen na gymnázium ze Soběslavi jsme čekali marně. Copak se jim přihodilo, že se nemohly na turnaj vypravit? Nebylo to poprvé, co náš turnaj jejich tým "zazdil". Chvíli to vypadalo, že dáme ve třech dvoukolový turnaj, pak udělala zdrávka krásné gesto: „Nás je hejno, tak se rozdělíme na dva týmy a můžeme v pohodě hrát ve čtyřech.“ Hrálo se tradičně 4 hráčky v poli + brankář na 1x20 minut.

11. Jarní pohár - Bechyně 20. 4. 201711. Jarní pohár - Bechyně 20. 4. 201711. Jarní pohár - Bechyně 20. 4. 2017

Naše sestava: branka - Iva Šimečková, v poli Eli Bečková, Niki Kášková, Simi Makovcová, Ivča Matoušová, Eli Myslivečková, Niki Pazderová, Verča Schwarcová a Eny Turková ©.

SUPŠ - ZŠ Chrášťany  3:0  (Turková 1:0, 3:0, Schwarzová 2:0)
Na branku Chrášťan se valí jeden útok za druhým a hned vedeme. Verča našla z rohu krásně Eny, ta jen šikovně nastavila nožku a je 1:0. Netrvá dlouho a narážečky těchto dvou končí peckou k tyči a 2:0. Tlak pokračuje, jen brankostroj se zadrhnul. Skóre zakončila Eny sólem přes půl hřiště a umístěnou střelou k tyči.

Zdrávka A - Zdrávka B  3:0
Starší sestřičky zlomily odpor mladších spoluhráček až v závěru.

Zdrávka A - SUPŠ  1:3 (Turková 1:1, 1:2, Matoušová 1:3)
I tady začínáme náporem, jenže jeden chumel před naší bránou a odražený míč posílá protihráčka do odkryté branky. Tohle ale nemůže být problém. Holky soupeřky hrnou a počet šancí a tyčí narůstá. Šance zdrávky ukončuje Eny nádherným křížným volejem a za chvíli proměňuje parádní uličku Niki Pazderové. Výhru potvrdila Ivetka. Napálila aut po zemi přímo před bránu a odražený míč končí v síti. Všichni jsme jí první reprezentační gól moc přáli.

Zdrávka B - Chrášťany  0:0
Nadšeně bojující mládežnice měly k výhře blíž.

Zdrávka  B - SUPŠ  0 : 2 (Turková  0:1, 0:2)
Mladší zdravotnice bojovaly, ale šanci neměly! Náš tým šlape a pouhých 2:0 je vyloženě milostivý výsledek. Těch tyčí a dalších šancí, radši nepřipomínat. Zase se prosadila Eny. První gól byl volej z parádního pasu Ivy za obranu a druhej byl po pěkný ulici zase Niki Pazderové. Moc hezké akce. Všechno jsme vyhráli, jsme ve finále.

Zdrávka A – Chrášťany  1:0
Chrášťany držely krok a šanci na finále ztratily dost smolně až chvíli před koncem.

O 3. místo: Zdrávka B – Chrášťany  1:2  po penaltách
Nadšeně bojující týmy se rozešly zaslouženou remízou a poprvé v historii našich turnajů budou o pořadí rozhodovat penalty. Budou se kopat tři a pak případně po jedné na každé straně až do rozhodnutí. A ono je to opravdu aktuální. Rozstřel končí 2:2 a rozhodnuto je až po šesté sérii. Radost chrášťanských byla ohromná a zasloužená.


Finále: FC DM Bechyně - Zdrávka  A  3:2  po penaltách (Schwarzová 1:2, Turková 2:2 a penaltu na 3:2)

Začátek jako ze zlého snu. Hned po rozehrání to zdravotnici sedlo nevídaně a pak Iva podcenila střelu z dálky (jediná Ivy chyba za celý turnaj). Zdrávka vycítila šanci a chvíli trvalo, než se naše holky srovnaly a začaly "přitápět pod kotlem". Napřed jsme si ještě dali pár razítek na tyče a pak proměnila Verča parádní bombu od břevno po narážečce s Eny. Ta během chvíle vyrovnala pumelicí z dálky k tyči. Přes naší velkou převahu a plno dalších šancí už žádný gól nepadl a finále šlo na penalty. Dneska už podruhé! Vybrali jsme Eny, Eli Myslivečkovou a Niki Káškovou. Všechny ykládaly, že tam nemůžou, že se ani do brány netrefí. Volaly na Ivu, že musí všechno pochytat a snad se některá trefí. Na první penaltu si Iva počkala a v pohodě jí chytla. Ujali jsme se vedení, když Eny neomylně poslala míč těsně k tyči. Druhá zdravotnická penalta skončila na břevně, ale Eli brankářku neprostřelila. Když ale Iva chvytla třetí penaltu, měla kolem krku Eny a za ní i všechny ostatní holky a první místo zůstávalo doma.

Iva v bráně byla výborná, v obraně byly bezchybné Eliška Bečková s Ivetkou a přes dlouhou absenci s různými nemocemi  zahrála parádně Niki Kášková. Eli Myslivečková už hrála lepší zápasy, ale je to výborný univerzál. V útoku se Simča moc na hřiště nedostala a Niki Pazderová odvedla dobrý výkon. Verča zdárně sekundovala Eny, která byla nejen nejlepším střelcem turnaje, ale i jasně nejlepší hráčkou.

Po delší době jsme tedy turnaj doma vyhráli. Holky si to užily s velikou radostí a vyhrály zaslouženě. Hrály krásný kombinační fotbal a některé akce, to byla fakt radost.

Při rozdávání cen jsme gratulovali nejlepší brankářce Lucce Drozdové z Chrášťan, MISS turnaje Zuzce Neužilové a nejužitečnější hráčce Terce Kováčové (obě ze zdrávky) a nejlepší střelce, naší Eny Turkové (8 gólů). Pořadí turnaje: 1. FC DM Bechyně, 2. Zdrávka A, 3. ZŠ Chrášťany, 4. Zdrávka B.

Celý turnaj v pohodě odpískal Štefan Bernáth.

Vratislav Šťastný, trenér FC DM